Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Καταγγελία στον Διοικητή του "ΑΤΤΙΚΟΝ"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» καταγγέλλει το Διοικητή του νοσοκομείου κ. Χρήστο Ροϊλό για την αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και αυταρχική του συμπεριφορά απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα των υγειονομικών του νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα ο κ. Διοικητής αφού χρησιμοποίησε φασιστικές μεθόδους για την τρομοκράτηση των εργαζομένων, όπως να τους καλεί να παρουσιαστούν στο Δ.Σ. του νοσοκομείου «δι υπόθεσίν τους» προχώρησε και σε προσφυγή στον Εισαγγελέα για το «πιθανό» κλείσιμο της πύλης του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα εν ώρα γενικής εφημερίας να παίρνονται καταθέσεις και να γίνονται ανακρίσεις από ένστολους της αστυνομίας μέσα στον χώρο των Τ.Ε.Π, ενώ εξεταζόντουσαν ασθενείς. Τέτοιες συμπεριφορές μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, σε άλλες σκοτεινές εποχές, που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» δεν θα επιτρέψει ενέργειες κανενός είδους που σκοπό θα έχουν την τρομοκράτηση και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής έκφρασης των εργαζομένων και καλούμε το Διοικητή του νοσοκομείου κ. Χρήστο Ροϊλό να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.
Καλούμε την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Υπουργό Υγείας κ. Δημ. Αβραμόπουλο να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες απέναντι στις πρωτοφανείς και απαράδεκτες αυτές ενέργειες του Διοικητή του «ΑΤΤΙΚΟΝ» και να δώσουν άμεσα λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο εξ αιτίας κυρίως της υποχρηματοδότησης και της τραγικής έλλειψης νοσηλευτών.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ



Για την Γενική Συνέλευση

Η Πρόεδρος O Γραμματέας

Το «ΑΤΤΙΚΟΝ» κατέρρευσε...Ζήτω το «ΑΤΤΙΚΟΝ»!!!

Ανακοίνωση του Γρ. Τύπου της ΠΑΣΟΝΟΠ εδω

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : Υγεία στο ναδίρ, φακελάκι στο ζενίθ

ΣΤΗ 19η ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Υγεία στο ναδίρ, φακελάκι στο ζενίθ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Του ΚΩΣΤΑ ΜΟΣΧΟΝΑ

Στη 19η θέση μεταξύ 31 χωρών κατατάσσεται το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ελλάδας ως προς τη φιλικότητα προς τον πολίτη, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό πίνακα κατάταξης καταναλωτικών υπηρεσιών υγείας για το 2008 που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Πρόκειται για πτώση σε σχέση με την περσινή 17η θέση. Ο πίνακας, που έχει ως γνώμονα το συμφέρον του καταναλωτή, καταρτίστηκε με βάση επίσημα στατιστικά στοιχεία καθώς και στοιχεία που προκύπτουν από ανεξάρτητες έρευνες και εκδίδεται κάθε χρόνο από τον σουηδικό οργανισμό μελέτης και ενημέρωσης Health Consumer Powerhouse.

Την πρώτη θέση στον πίνακα καταλαμβάνει η Ολλανδία με 839 βαθμούς και ακολουθούν η Δανία με 820, η Αυστρία με 758 και η Σουηδία με 743.

Σε 6 κατηγορίες που καλύπτουν 34 δείκτες επίδοσης, η Ελλάδα συγκέντρωσε 599 βαθμούς από σύνολο 1.000, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο κάτω μέρος του πίνακα μαζί με χώρες όπως η Σλοβενία, η Σλοβακία και η Κύπρος.

Σύμφωνα με τον σουηδικό οργανισμό, το ελληνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι από τα χειρότερα όσον αφορά το σύστημα ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι με βάση την οικονομική του κατάσταση είναι λιγότερο γενναιόδωρο ακόμη και σε σχέση με τις βαλτικές χώρες.

Ο διευθυντής της έρευνας δρ Αρνέ Βιόνμπεργκ δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερη ποιότητα ως προς τη γενική λειτουργία του ελληνικού συστήματος και την πρόσβαση σε φάρμακα. Επίσης, πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά η ηλεκτρονική υπηρεσία υγείας, ένας τομέας στον οποίο διαπιστώνεται μεγάλη καθυστέρηση.

Ο πρόεδρος του οργανισμού Γιόχαν Χέρτκβιστ αναφέρθηκε από την πλευρά του στα «φακελάκια», φαινόμενο που παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα και σε άλλες 5 δυτικές χώρες. Το γεγονός, είπε, ότι οι ασθενείς χρειάζεται να δωροδοκήσουν γιατρούς για να λάβουν την κατάλληλη περίθαλψη, δεν έχει θέση στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο που βασίζεται στη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη στην υγειονομική περίθαλψη.

Ο ευρωπαϊκός πίνακας κατάταξης καταναλωτών υπηρεσιών υγείας αξιολογεί τα εθνικά συστήματα υγείας των ευρωπαϊκών κρατών με γνώμονα 6 τομείς ουσιώδους σημασίας για τους κατανωλτές:

-Δικαιώματα και πληροφόρηση των ασθενών

-Σύστημα ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας

-Χρόνος αναμονής για κοινές θεραπείες

-Αποτελέσματα θεραπευτικής αγωγής

-Γενική λειτουργία του συστήματος

-Πρόσβαση σε φάρμακα *

BLOGS ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΙΑ

Διαβάστε εδώ

Η ΝΑΥΑΡΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ


ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Λίγα λόγια με αφορμή τη πρόσφατη «ευαισθητοποίηση» των στυλοβατών του συστήματος Υγείας στο Αττικό νοσοκομείο για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ασθενείς, δηλαδή τα συμφέροντά τους, από τις κινητοποιήσεις των επί μήνες και για χρόνια απλήρωτων εργαζομένων του νοσοκομείου.

Στα πλαίσια της χρόνιας ανικανότητας της εκάστοτε εξουσίας να διαχειριστεί τα διογκούμενα προβλήματα στο χώρο της υγείας, το μόνο που απομένει στους ανίκανους πολιτικούς μας, είναι να συνεργάζονται με φιλόδοξους αλλά διεφθαρμένους τοποτηρητές που σύντομα μετατρέπονται σε pitbulls της εξουσίας. Ανθρωποι χωρίς ηθική, αναστολές, πολιτική ιδεολογία, προσφέρουν αδίστακτα εκδούλευση στα αφεντικά τους με πολλαπλά, άλλοτε σημαντικά και άλλοτε ποταπά ανταλλάγματα. Αποκτούν τίτλους, θέσεις, ανοίγουν τα μαγαζάκια τους όπου και όποτε αυτοί θελήσουν, βολεύουν τους δικούς τους «προστατευόμενους», καταλύοντας και καταπατώντας κάθε «αυστηρό» κανόνα που έχει θεσπίσει το σύστημα που πιστά υπηρετούν.

Έτσι για μια ακόμα φορά, αποξενωμένοι από τους ίδιους τους συναδέλφους τους, σαν νέες Μαρίες Αντουανέτες, ρίχνουν το βάρος τους στη καταστολή των δίκαιων και μαζικών κινητοποιήσεων στο Αττικό.

Πρόκειται για τα ίδια άτομα που έχοντας μοναδικά προσόντα τη προσκόλλησή τους σε άτομα εξουσίας ανεξάρτητα από πολιτική παράταξη, ανταλλάσουν ιατρικές υπηρεσίες με υψηλότατες θέσεις και αξιώματα. Προσωπικοί ιατροί Πρωθυπουργών, Θρησκευτικών ηγετών κλπ, αφού φροντίσουν να διαφημίσουν καλά το ρόλο τους στο κοινό, ανταλλάσουν τις υπηρεσίες τους προς όφελός τους ή τους οδηγούν συντομότερα στο θάνατο!

Σε ποιά πολιτισμένη κοινωνία προσωπικός ιατρός Πρωθυπουργού θα ανταμοιβόταν με το υπουργείο Υγείας; Πως δικαιολογείται να κουβαλάς με παράτες τον Αρχιεπίσκοπο στο νοσοκομείο για οφθαλμολογική εξέταση και να έχει ήδη 2 καρκίνους με μεταστάσεις που δεν έχεις πάρει χαμπάρι; Αλλά δεν λείπει ποτέ ο αλαζονικός λόγος, η αποποίηση κάθε ευθύνης και η χρήση γλώσσας του λιμανιού εαν στριμωχτείς!

Ποιοί μιλάνε για τα συμφέροντα των ασθενών τελικά; Αυτοί που έχουν στήσει προσοδοφόρες επιχειρήσεις μέσα σε κρατικά νοσοκομεία; Αυτοί που έχουν τελικά ξεπουλήσει το ΕΣΥ και έχουν οδηγήσει τους γιατρούς στην ανέχεια, έχοντας πλέον αναλάβει και κατασταλτικό ρόλο;

Ας τους ενημερώσει κάποιος οτι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!

Η ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ