Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει


Αθήνα 8 . 9. 2009

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τηλ 2131616900
Fax 2103246165
Αριθμ. Πρωτ.403
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την έκδοση εκατοντάδων πράξεων για μετατάξεις, κρίσεις, διευθετήσεις πελατειακής μορφής, παρά την προκήρυξη των εκλογών.

Αυτές οι διοικητικές και υπηρεσιακές πράξεις είναι μόνο ένα, από τα πολλά, δείγματα για: το τι φταίει και πως δημιουργείται η αντιπαραγωγική πλευρά της Δημόσιας Διοίκησης ή πως εννοείται, εφαρμόζεται το «νοικοκύρεμα και η ορθολογικότητα».

Παραβιάζεται ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και εγείρονται σοβαρά πολιτικά ζητήματα ισοτιμίας και δεοντολογίας στη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 
Μάθαμε και το ερευνούμε ότι και στο "ΑΤΤΙΚΟΝ" έγιναν τέτοιες εν κρυπτώ μετακινήσεις σε ημέτερους και μάλιστα πριν ξημερώσει η ημέρα προκήρυξης των εκλογών. 
Μπαγασάκοι ! ! !

Χρόνιες ανεπάρκειες δημιουργούν αυξημένες δυσκολίες

09/09/2009
(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)





Η αδυναμία περιορισμού της διασποράς της πανδημίας επικεντρώνει τις προσπάθειες στην αναζήτηση 185 κρεβατιών ΜΕΘ πέραν των όσων ήδη λειτουργούν
Σε εφιαλτικούς σχεδιασμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας της «νέας γρίπης» Η1Ν1 οδηγούν τους επιστήμονες οι χρόνιες ανεπάρκειες στις υποδομές του δημόσιου συστήματος Υγείας που κληροδότησαν με τις πολιτικές τους οι μονομάχοι του δικομματισμού.
Ετσι, η αδυναμία για τη λήψη μέτρων περιορισμού της διασποράς επικεντρώνει την όποια «αντιμετώπιση» στην περίοδο της έξαρσης με την αναζήτηση 185, πέραν των ήδη λειτουργούντων, κρεβατιών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε ημερήσια βάση. Με την πρόβλεψη ότι η πανδημία μπορεί να διαρκέσει και ένα τρίμηνο τότε προκύπτει ότι στο διάστημα αυτό μπορεί να χρειαστούν νοσηλεία 1.500 - 3.000 ασθενείς σε ΜΕΘ. Δηλαδή, σε καθημερινή βάση, αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, θα χρειαστούν περισσότερα απ' τα ήδη 120-150 κρεβάτια ΜΕΘ, που μένουν μόνιμα κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού.
Τα παραπάνω προκύπτουν από όσα παρουσιάστηκαν χτες, δεύτερη μέρα του Συνεδρίου για την Πανδημία της Γρίπης, το οποίο οργανώνουν η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας.
Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χτες έχουν ως βάση τη χειρότερη πρόβλεψη, ότι μπορεί να νοσήσει το 30% του πληθυσμού (ή 3.358.000 άτομα). Απ' αυτά:
  • Το 41% θα χρειαστεί υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και, καθώς η δημόσια ΠΦΥ είναι «γυμνή», οι άρρωστοι θα καταλήξουν στους ιδιώτες και τα διαγνωστικά κέντρα καταβάλλοντας το ανάλογο τίμημα και διεκδικώντας στη συνέχεια απ' το Ταμείο τους μέρος αυτών των χρημάτων.
  • Το 2,7% των ασθενών ή 90.666 άτομα θα χρειαστούν εισαγωγή στα νοσοκομεία και απ' αυτά το 10-15% θα είναι τα βαριά περιστατικά (δηλαδή 9.000-13.500 περιστατικά).
  • Αν η έξαρση της επιδημίας διαρκέσει 3 μήνες και με δεδομένο ότι κάθε ασθενής νοσεί περίπου για 7 μέρες, θα έχουμε κάθε μέρα 500.000 περιστατικά. Επίσης, με δεδομένο ότι θα υπάρχουν 600-700 νέες εισαγωγές κάθε μέρα, στα νοσοκομεία θα νοσηλεύονται σε καθημερινή βάση (αθροιστικά δηλαδή) περίπου 4.500 ασθενείς με «νέα γρίπη».
Τα στοιχεία - αξιόλογα σε πολλές περιπτώσεις - που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, όπως και οι επιμέρους σχεδιασμοί καταδεικνύουν και με το δικό τους τρόπο τις χρόνιες ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος, καθώς αφήνουν εκτός των περιορισμένων σχεδιασμών τομείς, όπως τα επίγεια μέσα μεταφοράς. Δεν αντιμετωπίζουν με την απαραίτητη σοβαρότητα τους παιδικούς σταθμούς, κλείνουν τα μάτια μπροστά στα εκρηκτικά προβλήματα των μεταναστών και των Τσιγγάνων και, ενώ μιλούν για μέτρα στους χώρους εργασίας, αγνοούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του γιατρού Εργασίας.
Ειδικά όσον αφορά στα σχολεία αναφέρθηκε ότι σε αυτή τη φάση της πανδημίας δεν ωφελεί το κλείσιμο με σκοπό τη μείωση της μετάδοσης της πανδημίας στην κοινότητα. «Κλείσιμο των σχολείων μπορεί να χρειαστεί, αλλά μόνο για λειτουργικούς λόγους, όπως οι αυξημένες απουσίες και αυτό σε τοπικό επίπεδο», υπογράμμισαν οι επιστήμονες.

Εξώδικα της Ε.Ν.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού ενημερώνει το σύνολο των Νοσηλευτών της χώρας αναφορικά με καταγγελίες πουκαταφθάνουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας, και αναφέρουν ότι Δικαστικοί Επιμελητές επιδίδουν εξώδικα της Ε.Ν.Ε. σε συναδέλφους που υπηρετούν σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ, σχετικά με τη μη εγγραφή τους ή την ανανέωση της σ’ αυτήν.
Η θέση της ΠΑΣΟΝΟΠ επί του συγκεκριμένου ζητήματος, είναι πάγια και έχει δημοσιοποιηθεί εξ αρχής: Θεωρούμε πως όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να εγγραφούν και να ανανεώνουν την εγγραφή τους στην Ε.Ν.Ε. προκειμένου να έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Θεωρούμε πως το σημερινό Δ.Σ. του Οργάνου έχει αποτύχει στην εκτέλεση των καθηκόντων του, και φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την άσχημη εικόνα που έχει η Ε.Ν.Ε. στο Σώμα των Νοσηλευτών της χώρας. Επιπροσθέτως, σειρά άστοχων ενεργειών του σημερινού Δ.Σ. όπως η άρνηση εκτέλεσης Εισαγγελικής Παραγγελίας της ΠΑΣΟΝΟΠ σχετικά με κοινοποίηση του οικονομικού απολογισμού του ΝΠΔΔ, ή η προώθηση ενός αμφιβόλου αξιοπιστίας και νομιμότητας μεταπτυχιακού προγράμματος γνωστού και ως «μεταπτυχιακό του Καματερού», δημιούργησαν πολλά σκοτεινά σημεία ως προς τον τρόπο λειτουργίας του Οργάνου.
Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως η Ε.Ν.Ε. θα πρέπει να παραδοθεί ως λάφυρο στα χέρια ορισμένων, και προπάντων στα χέρια αυτών, που σήμερα διαχειρίζονται την τύχη της. Και οι οποίοι μπορούν εύκολα να ελέγξουν τις επόμενες εκλογικές διαδικασίες του Οργάνου, σε λιγότερο από ένα χρόνο, με τη συμμετοχή ενός πολύ μικρού αριθμού κατευθυνόμενων συναδέλφων.
Επί του συγκεκριμένου θέματος , σχετικά με τις απειλές που εξακοντίζει η σημερινή Διοίκηση της Ε.Ν.Ε. στο σύνολο των συναδέλφων, αλλά και επί σειράς εγγράφων που αποστέλλει στα Νοσοκομεία όλης της χώρας επιχειρώντας να παρέμβει σε ζητήματα υπηρεσιακών μεταβολών όπως κρίσεις μετατάξεις κ.τ.λ., η ΠΑΣΟΝΟΠ με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξασφάλισε για λογαριασμό των μελών της πριν από περίπου δύο χρόνια, σας αποκάλυψε πως τίποτε απ’ αυτά δεν ισχύει.
Σήμερα, είμαστε σε θέση να κοινοποιήσουμε την υπ’ αριθμ. 107/2009 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως αυτή έγινε δεκτή από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου καταρρίπτονται πανηγυρικά οι όποιες απειλές και αιτιάσεις του σημερινού Δ.Σ. της Ε.Ν.Ε. Σημειώνεται, πως η παρούσα Γνωμοδότηση είναι οριστική και δεν εφεσιβάλλεται.
Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ