Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωσε η Κυβέρνηση τα νέα μέτρα και δήλωσε ότι δεν θα εξαιρεθεί κανείς. Ηδη έγιναν οι πρώτες εξαίρεσεις.

Εξαιρέθηκαν την τελευταία στιγμή από τις περικοπές αμοιβών στο Δημόσιο οι υπάλληλοι της Βουλής λόγω "θεσμικού" ζητήματος , οι οποίοι μάλιστα παίρνουν όχι μόνο 13ο και 14ο μισθό, αλλά άλλους δύο επιπλέον, συνολικά 16(!) ετησίως. Η απόφαση προκαλεί ερωτηματικά, αν και δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν περικοπές, τις οποίες έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος της Βουλής. Από το κείμενο του ν/σ που ψηφίσθηκε χθες, αφαιρέθηκε η αναφορά στους συγκεκριμένους εργαζόμενους του Δημόσιο τομέα.

Ακόμα μεγάλο θέμα ανακύπτει και με τις αθρόες προσλήψεις - υπεράριθμου -προσωπικού στη Βουλή, οι οποίες είχαν δρομολογηθεί λίγο πρίν από τις εκλογές, με κυβέρνηση ΝΔ και πρόεδρο του νομοθετικού σώματος τον κ. Σιούφα. Ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε αδυναμία να παγώσει τις διαδικασίες πρόσληψης οι οποίες είχαν ξεκινήσει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Όπως υποστήριξε, οι ενδιαφερόμενοι «θα μπορούσαν να προσφύγουν σε διοικητικά δικαστήρια και να δικαιωθούν»…



Μετά από τετραήμερη κατάληψη του Εθνικού Τυπογραφείου στην οποία είχαν προχωρήσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του υπουργείου Εσωτερικών και ο σύλλογος Προσωπικού Εθνικού Τυπογραφείου, πέτυχαν την αναστολή της περικοπής του επιδόματος

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία των υφυπουργών Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιου και Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη με εκπροσώπους των εργαζομένωνο κ. Ν. Αλεξόπουλος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι αποφασίστηκε η αναστολή της κατάληψης μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση ότι θα συνεχιστεί η καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος ύψους 340 ε
Μάλλον πρέπει όλοι να ξεσηκωθούμε να αρχίσουμε τις καταλήψεις και να διεκδικήσουμε την αναστολή της περικοπής και στα δικά μας επιδόματα.....

Αναρτήθηκε από kafeneio

Από τούνελ σε τούνελ

09/03/2010 ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

«Συντετριμμένοι», «με χαμένη την ψυχή τους» και «θλιμμένοι επειδή απομακρύνθηκαν από την ιδεολογία τους» δηλώνουν οι κυβερνώντες· από τον πρωθυπουργό έως τον κ. Λοβέρδο (που από την επιστημονικοφανή ρητορική μετατοπίστηκε στη φρασεολογία του συναισθηματισμού) και τον κ. Παπουτσή, που εμφανίζεται σαν γνήσιος φίλος του λαού, περισσότερα ακούμε για την ψυχική τους ταραχή παρά για τις ιδέες τους. Αν όλο αυτό το μελό κατάγεται από εκείνο το «βαθύτατα συγκινημένος» του ιδρυτή δεν μπορεί να το γνωρίζει όποιος δεν είχε ποτέ οργανικές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ, το αρχικό και καθαυτό, το «νέο» επί κ. Σημίτη ή το τωρινό «νεονεότερο». Οταν πάντως ο κ. Βενιζέλος διαβεβαιώνει πως «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ», έχει στο νου του την ίδια διαβεβαίωση που έδωσε πολλά χρόνια πριν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αν ο γενάρχης του ΠΑΣΟΚ δεν είχε εισαγάγει τότε τη γενική «του τουνέλου», ίσως η μνήμη δεν θα είχε διασώσει τη ρήση του. Το πόσα ακριβώς χρόνια πέρασαν έκτοτε δεν έχει σημασία, αφού η συχνή προσφυγή στην ίδια φράση-ευχή αποδεικνύει ότι ο πολιτικός χρόνος βάλτωσε, ακινητοποιήθηκε, όπως υποδηλώνει και η μονότονη αλληλοδιαδοχή των εξουσιαστικών επωνύμων.

Από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, από το ένα πρόγραμμα λιτότητας στο επόμενο, από το ένα τούνελ στο άλλο, όλα φαίνεται να αλλάζουν και όλα μένουν ίδια (για τούτο δεν έπαψε ποτέ να είναι σουξέ το «Δεν μας τρομάζουν τα νέα μέτρα» του Κηλαηδόνη): Ιδια η σκληρότητα των μέτρων και η επάχθειά τους, ίδια η μονομέρειά τους, αφού πλήττονται οι ήδη πληγέντες (οι ένδοξοι «μη προνομιούχοι» μιας κάποιας αρχαιότητας) και διαφεύγουν οι ήδη διαφεύγοντες, ίδιοι οι όρκοι για φορολογικό εκδημοκρατισμό ώστε να συλληφθούν οι συνήθεις ασύλληπτοι, όσοι παγίως απολαμβάνουν τα αγαθά του Ιακώβ, ενώ οι πολλοί και αδύναμοι εξακολουθούν να φορτώνονται τον ρόλο ενός Ιώβ χωρίς ελπίδα ανταμοιβής για τις θυσίες του, όπως πιστοποιεί ο διαρρεύσας ενδοτουνελικός χρόνος. Και ίδιες φυσικά ως προς το γράμμα και το πνεύμα τους, ως προς το εγγενές ψέμα τους δηλαδή, παραμένουν οι διαβεβαιώσεις πως «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ».

Ποιος ο λόγος λοιπόν να γίνει πιστευτός ο κ. Βενιζέλος; Επειδή το μικρό του όνομα είναι το παραμυθητικό Ευάγγελος;

Ποιοι απεργούν την Πέμπτη

09/03/2010
(ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)

Σε ρυθμό απεργιακών κινητοποιήσεων κινούνται τα συνδικάτα, αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κάλεσε χθες τα σωματεία μέλη του και όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μεθαύριο και στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00.

Ομοσπονδίες εργαζομένων, η μία μετά την άλλη, με αποφάσεις των διοικήσεών τους συντάσσονται με τις διεκδικήσεις των ανώτατων συνδικαλιστικών οργανώσεων και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Μεταξύ αυτών η ΟΤΟΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ με αποφάσεις τους ανακοίνωσαν συμμετοχή στην απεργία.

Η διοίκηση της ΠΝΟ χθες, αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία με 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, με έναρξη στις 00.01 της 11/3/2010 και λήξη στις 24.00 της 11/3/2010.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν μεθαύριο, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι υπηρεσίες πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, ύστερα από την 24ωρη απεργία που προκήρυξε ομόφωνα το Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ.

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία επισκεπτών φαρμακευτικών και συναφών επαγγελμάτων, η οποία προβάλλει και κλαδικά αιτήματα. Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Αθήνας διοργανώνει συλλαλητήριο - παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στις 2 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17, Αθήνα), απαιτώντας συνάντηση με την ίδια την υπουργό Υγείας.

Οι εφοριακοί

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται σήμερα, η 48ωρη απεργία των εφοριακών, ενώ δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιούν έως την Παρασκευή οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Εξάλλου, το κλείσιμο των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, έως και την Πέμπτη, έχει αποφασίσει η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ αύριο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου και συλλαλητήριο στις 12:30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη με πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τις θέσεις και διεκδικήσεις της παρουσίασε χθες η γραμματεία ισότητας της ΑΔΕΔΥ.

Κλωστοϋφαντουργία

Το κτήριο της νομαρχίας Ημαθίας, στη Βέροια, προανήγγειλαν ότι θα καταλάβουν σήμερα οι 500 εργαζόμενοι στον όμιλο της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.) σε μονάδες της Πέλλας και της Ημαθίας. Σήμερα, μάλιστα, πρόκειται να πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη με θέμα τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.

Βενζινοπώλες

24ωρη απεργία για την Πέμπτη 18 Μαρτίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει στον κλάδο τη χρήση ταμιακών μηχανών, χωρίς παράλληλη εγκατάσταση του συστήματος εισροών - εκροών υγρών καυσίμων. Οι βενζινοπώλες αποφάσισαν επίσης να συνεδριάσουν στις 21 του μηνός προκειμένου να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.

Νομίζω ότι δεν πάνε καλά.....στην ΕΝΕ



Μια φωτογραφική έκθεση για νοσοκόμες με τη συμμετοχή της ΕΝΕ ουαου!!!
Τελικά η ΕΝΕ εκτός από φορέας ελέγχου του επαγγέλματος έχει και καλλιτεχνικές ανησυχίες! Ωρέ μπράβο στα παιδιά, και δεν τους φαινόταν!!!
Ο επίσημος λοιπόν φορέας του επαγγέλματός μας με το μόνο που έχει να ασχοληθεί ενώ ο κόσμος χάνεται είναι με το να προτείνει 8 νοσοκόμες σε ρόλο σταρ!!! Αλήθεια θα υπάρχει ρεπορτάζ στο "ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ";
΄Οσο για τους άντρες νοσηλευτές....... χαρακτηριστικά απόντες. Φίλοι μου, συμπάσχω μαζί σας, αλλά μην στενοχωρηθειτε και πολύ. Θα γίνει και άλλη φωτογράφηση κάποια στιγμή..... δε γίνεται να μείνετε στην αφάνεια από την ΕΝΕ.
Νομίζω ότι δεν πάμε καλά.....
Τι θα λέει άραγε η Florence που μας βλέπει από εκεί ψηλά;;; (και να σκεφτείτε ότι όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο των εκατό χρόνων στη μνήμη της)