Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΙΑΠΩΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ : ΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ;



Ο Ιάπων Σου Κα Κο γόνος πλούσιας οικογένειας της Ιαπωνικής …Μάνης φοιτά στο ίδιο σχολείο με τον γνωστό γιό του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Σου Κο Κο. Στη διάρκεια των σπουδών τους αν και ο γιός στου αυτοκράτορα είναι …στόκος στα μαθήματα , ο Σου Κα Κο είναι καλός μαθητής και γίνεται διάσημος χειρουργός αλλά η φιλία του με το γιό του Αυτοκράτορα Κο Κο παραμένει μέχρι που ο Κο Κο γίνεται αυτοκράτορας.
Ο Κο Κο μετά από απίστευτες βλακείες χάνει το θρόνο του ενώ ο Σου Κα Κο γίνεται διάσημος χειρουργός και καθηγητής στην Ιαπωνία. Η φιλία του όμως με το …στόκο τέως αυτοκράτορα παραμένει.
Ο Σου Κα Κο είναι άριστος χειρουργός αλλά έχει ένα ελάττωμα τα …παίρνει από εταιρείες υλικών. Βέβαια το σύστημα υγείας της Ιαπωνίας δεν το επιτρέπει αλλά όταν είσαι φίλος του τέως αυτοκράτορα και καθηγητής δεν φοβάσαι.
Έλα όμως που η προμηθεύτρια εταιρεία με έδρα την Τανζανία εξαγοράζεται από μία Αφρικανική Δημοκρατία και ανακαλύπτει τους περίεργους λογαριασμούς και με συμβιβασμό με το …Τανζανό διευθυντή στέλνει όλους του λογαριασμούς με τις μίζες στην Ιαπωνία ! Ο Σου Κα ΚΟ βρίσκεται από ευυπόληπτος καθηγητής να φιγουράρει στις Ιαπωνικές εφημερίδες ως …μιζαδόρος.
Η ιαπωνική δικαιοσύνη σέρνει και καθυστερεί το θέμα όσο μπορεί αλλά κάτι αλήτες , ως συνήθως ανακινούν το θέμα και παίρνει δημοσιότητα.
Ο Σου Κα Κο προσπαθώντας να διασώσει το γόητρο του και τη στενή δηλώνει ότι τα τεράστια ποσά που βρέθηκαν στο λογαριασμό του δεν είναι από μίζες αλλά από …repos.
Τελικά σύσσωμη η ιατρική και μη ιαπωνική κοινή γνώμη αναρωτιέται τα ….repos είναι από …οφειλόμενα ρεπό ή από ….repos γνωστό τρόπο ξεπλύματος μαύρου χρήματος δια μέσου του χρηματοπιστωτικού συστήματος ;
Η φανταστική ιστορία συνεχίζεται …