Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ο Κάπτεν- Σαλάμης και το πλήρωμά του!




Ο Κάπτεν- Σαλάμης άφησε ιστορία στην πορεία πλεύσης της Ναυαρχίδας.
Ως Υπο-γύναρχος γαρ με πλήρωμά του από τις Αρετ-ούσες τον κ. Κάσσα, Συκότη, Λογά , Χολέρα κλπ και τους Ικα-σσάριούς του κ. Πατσαβούρα, Μπαταλιασμένο, Γραψίδι, Οικονομίδη κλπ και με πολλούς συνεργατο-μούτσους, κουμπαρο-λοστρόμους κλπ , άρχισε τις πειρατείες στις Δυτικές Ακτές και τα παράλια. Τα λάφυρα που μάζεψε , να ζήσουν οι καραβο-συνεργάτες του, γενεές δεκατέσσαρες.
Τέσσερεις μπαρκαρισμένοι από ξένα λιμάνια , τρείς Εσυ-τίαρχοι ο Βαρεμένος, Κεφάλας και αργότερα ο Κατσίμ στασίασαν για την πειρατική πορεία του πλοίου και αργότερα ο Λεκτ-άριους Γιάνν.
Τότε ο Σαλάμης που ήδη αναβαθμίστηκε σε Γύν-αρχο από το Πανεπιστημιάν- Σαράϊ, διέταξε οι Εσυ-τίαρχοι να εκδιωχθούν από το πλοίο εν ώρα νυχτερινής πλεύσης καταμεσής του πελάγου.
Ο Βαρεμένος πρόλαβε και επιβιβάστηκε σε μικρή βάρκα και έφτασε σε ασφαλές Νοσοκομ-λιμάνι.
Ο δε Κεφάλας ρίχτηκε ως βορρά στα ψάρια, μπόρεσε όμως ως δεινός κολυμβητής να κολυμπήσει στο πλησιέστερο λιμάνι και να καταγγείλει στους καραμπινιέρους τον Κάπτεν- Σαλάμη και την παρέα του.
Ο δε Κατσίμ είχε το χειρότερο τέλος,.Δεν πρόλαβε να πεί κιχ και κρεμάστηκε στο κατάρτι για παραδειγματισμό.
Η Ναυαρχίδα πήρε νερά από τα ρήγματα που προξένησε ο Κάπτεν -Σαλάμης .
Το Πανεπιστημιάν-Σαράϊ συνεδρίασε εκτάκτως και στέλνει στις 31 Ιουλίου του 2010 το Σαλάμη στο ράφι του μπακάλικου και στα αζήτητα λόγω γήρατος βάζοντας τον κ. Κάσσα Υπο-γύναρχο για να βουλιάξει μια και καλή την Ναυαρχίδα.

Οδυσσέας

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ...ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ

ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ :790 Euro


ΓΥΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ : 1150 Euro


ΓΥΡΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ: 6 Euro

Καλή όρεξη τότε… με το επίδομα αδείας!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : Το «πάρτι» της διαφθοράς και της σπατάλης στο ΕΣΥ συνεχίζεται και μάλιστα με την... έγκριση του υπουργείου Υγείας.

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ

Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις, το «πάρτι» της διαφθοράς και της σπατάλης στο ΕΣΥ συνεχίζεται και μάλιστα με την... έγκριση του υπουργείου Υγείας.

Με τα 4 εκατ. ευρώ το χρόνο που θα δαπανήσει το Θριάσιο για υπηρεσίες καθαριότητας θα μπορούσε να προσλάβει 266 μόνιμες καθαρίστριες. Τα χρέη των νοσοκομείων εξακολουθούν να αυξάνονται και έχουν φθάσει τους τελευταίους 9 μήνες ήδη στα 1,8 δισ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι κάθε μήνα προστίθενται περίπου 200 εκατ. ευρώ στη λίστα με τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις των νοσοκομείων.

Προφανώς αυτό δεν είναι καθόλου άγνωστο στην ηγεσία της οδού Αριστοτέλους. Εγκύκλιος που εστάλη προς όλες τις υγειονομικές περιφέρειες από το υπουργείο Υγείας δίνει ουσιαστικά το «πράσινο φως» για απ'' ευθείας αναθέσεις. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο, «μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών οι φορείς θα προβαίνουν σε ανοιχτές διαδικασίες διαπραγμάτευσης με σχετική πρόσκληση, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια και τη μεγαλύτερη συμμετοχή ικανού αριθμού προμηθευτών (...) Οι τιμές δεν θα υπερβαίνουν αυτές του παρατηρητηρίου τιμών».

Με την εγκύκλιο αυτή δόθηκε η έγκριση σε περιφερειάρχες υγείας να πραγματοποιούν διαπραγματεύσεις χωρίς όμως να μπορεί κανείς να εξασφαλίσει τη διαφάνεια, καθώς κανένας μηχανισμός δεν πιστοποιεί τη συμμετοχή όλων των εταιρειών, αλλά ούτε και τις χαμηλές τιμές, καθώς το περιβόητο «παρατηρητήριο τιμών» διαθέτει μόλις 200 προϊόντα από τα περίπου 20.000 που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Κανένας έλεγχος

Αποτέλεσμα είναι να συνεχίζονται κανονικά οι υπερτιμολογήσεις και οι παρατάσεις συμβάσεων με εταιρείες που παρέχουν διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα, χωρίς κανένας να ασκεί ούτε το βασικό έλεγχο, αφού υπάρχει πάντα το επιχείρημα της κάλυψης των αναγκών.

Και το ζήτημα είναι πως οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί που πολυδιαφημίστηκαν ότι θα μείωναν τις τιμές, θα αργήσουν πολύ ακόμη, καθώς η πρώτη απόπειρα απέτυχε παταγωδώς. Ενώ επρόκειτο να ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου, μέχρι σήμερα έχει γίνει μέσω του Διαδικτύου μόνο μία προκήρυξη για την αγορά στεντ, η οποία μάλιστα αναβλήθηκε για το Σεπτέμβριο!

«Είναι η τέταρτη φορά που μετά από μια ρύθμιση χρεών τα νέα χρέη αρχίζουν να συσσωρεύονται. Ο λόγος είναι πάντα ο ίδιος, η ανεπάρκεια των διαδικασιών και η ανεπάρκεια των διοικήσεων. Τίποτα από τα δύο δεν έχει αλλάξει σήμερα. Αρα τα χρέη θα συνεχίζουν να διογκώνονται», επισημαίνει ο Λυκούργος Λιαρόπουλος, καθηγητής Οργάνωσης και Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κραυγαλέες περιπτώσεις

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση μόλις πριν από λίγες ημέρες ύστερα από αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές ρύθμισε χρέη των νοσοκομείων ύψους 6,2 δισ. ευρώ.

Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω περιπτώσεις προκηρύξεων μεγάλων νοσοκομείων της χώρας, που δείχνουν ξεκάθαρα πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να αγοράζουν προϊόντα χωρίς η όλη διαδικασία να γίνεται κεντρικά μέσω της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας ή με τον καθορισμό ενιαίων τιμών για όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας:

*Το «Θριάσιο», θα διαθέσει για υπηρεσίες καθαριότητας για ένα χρόνο 4.000.000 ευρώ, όσο δηλαδή θα απαιτούνταν για να προσληφθούν 266 καθαρίστριες ως μόνιμες εντός του νοσοκομείου!

«Εμείς έχουμε θέσει πάρα πολλές φορές το θέμα της παραοικονομίας και έχουμε επισημάνει ότι το πρόβλημα των συνεργείων καθαρισμού είναι από τα μεγαλύτερα, εκεί όπου γίνεται διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Εχουμε προτείνει θέσεις κοινωνικής εργασίας αλλά και να επανέλθει η δικλίδα του κόστους των κενών οργανικών θέσεων που αποτελούσε ένα κριτήριο. Γιατί σήμερα το θέμα είναι αυθαίρετο και δαπανώνται εξωπραγματικά ποσά», λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Στ. Κουτσιουμπέλης.

*Το «Αγία Σοφία» από την άλλη θα αγοράσει διάφορα είδη καθαριότητας για ένα έτος αντί 350.000 ευρώ.

*Μάλιστα, σε καιρό κρίσης κάποια νοσοκομεία είναι... ενημερωμένα. Το νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» σκόπευε να ανανεώσει τη συνδρομή του σε ξένα περιοδικά για την επόμενη χρονιά, με κόστος 210.000 ευρώ!Ωστόσο την τελευταία στιγμή έκαναν πίσω.

*Το «Αλεξάνδρα» θα διαθέσει 80.000 ευρώ για επιστημονικά βιβλία, σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουλίου.

*Εντονη δραστηριότητα στον τομέα των προμηθειών παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες και το νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Ζητά μέσω προκήρυξης νευροχειρουργικό υλικό έναντι 3.150.000 ευρώ. Επίσης, επιδεσμικό υλικό για 1.170.000 ευρώ.

*Αντίστοιχα το νοσοκομείο Καλαμάτας θα προμηθευτεί αναλώσιμα χειρουργείων έναντι 651.540,94 ευρώ και επιδεσμικό υλικό έναντι 440.045,10 ευρώ.

*Οσο για τον «Αγιο Σάββα», θα διαθέσει 37.000 ευρώ για υποδήματα νοσηλευτριών και νοσηλευτών.

*Το «Βενιζέλειο Πανάνειο» νοσοκομείο του Ηρακλείου προκηρύσσει την αγορά αναλώσιμου οφθαλμολογικού υλικού έναντι 1.167.000 ευρώ, αλλά και επιδεσμικό υλικό (βαμβάκι, γάζες, επιδέσμους κ.λπ.) έναντι 469.950 ευρώ.

Και το άναρχο σύστημα προμηθειών δεν έχει τέλος...

ΕΛΕΥΘΡΟΤΥΠΙΑ :Παπαγαλάκια συμφερόντων

Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ pantelak@ enet.gr
Θύελλα αντιδράσεων από την απεργία βυτιοφόρων και φορτηγών έγραφε ο τηλεοπτικός τίτλος με τον οποίο προανήγγειλε το επικείμενο δελτίο ειδήσεων χθες βράδυ.
Δεν σταματούσε εκεί. Με τον ίδιο δραματοποιημένο τρόπο, πληροφορούσε τους τηλεθεατές και για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην πολιτική αεροπορία. Ο πολίτης-τηλεθεατής δεν θα πληροφορηθεί ποτέ αναλυτικά -όπως συνέβη και χθες- για τα αίτια των κινητοποιήσεων, τα αιτήματα των απεργών. Ετσι γίνεται σχεδόν πάντα. Γνωστοποιούνται με έμφαση κάθε λογής απεργίες, παραλείπονται οι λόγοι των απεργιών, μεγεθύνονται με τρόπο υπερβολικό οι επιπτώσεις κάθε απεργίας. Τις προάλλες οι ναυτεργάτες έκαναν πόλεμο στον τουρισμό, το ίδιο έκαναν και οι απλήρωτοι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, το ίδιο καταστρεπτικά -σύμφωνα με πολλά κανάλια- λειτουργεί κάθε είδους απεργία. Διάφορα «παπαγαλάκια» ποικιλώνυμων συμφερόντων επιτίθενται σε απεργίες με τρόπο χειρότερο από εκείνον της ίδιας της κυβέρνησης. Χρησιμοποιούν τον περίφημο «κοινωνικό αυτοματισμό», στρέφουν δηλαδή ουσιαστικά την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Με την εξουσία των μικροφώνων παίζουν ρόλο συμπληρωματικό της κυβέρνησης.

Ανεξαρτήτως χρώματος, γαλάζιου ή πράσινου. Το ίδιο συμβαίνει σχεδόν πάντα και σε κάθε κινητοποίηση, οποιασδήποτε ομάδας. Είτε λέγονται αγρότες είτε λιμενεργάτες είτε καθηγητές. Αν κάποιος ακολουθούσε την -κατευθυνόμενη- λογική των καναλιών αυτών, δεν θα έπρεπε να γίνεται καμία απεργία, αφού έχει επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο. Αν ήταν στο χέρι τους, θα καταργούσαν τις απεργίες· ευτυχώς δεν είναι. Το θέμα δεν αφορά μόνο τη χρησιμοποίηση της εξουσίας από ανθρώπους που δεν νομιμοποιήθηκαν ποτέ για να την έχουν, αφορά την ίδια τη δημοσιογραφική δεοντολογία...
ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ