Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

www.ygeia.net : Ο μικρός έλλην Σαρκοζί


Ως φαίνεται δύο πράγματα θα καθορίζουν την τακτική του νέου υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου.

ΠΡΩΤΟΝ η θηριώδης βουλιμία του για δημοσιότητα και

ΔΕΥΤΕΡΟΝ η δουλική εφαρμογή των εντολών της τρόικας

Άκρως ενδεικτικό είναι το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε μετά τη χτεσινή επίσκεψη του στο Τζάνειο (κλικ εδώ), στο οποίο φαίνεται πως ούτε τα τεράστια προβλήματα στη νοσηλεία των ασθενών, ούτε οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό απασχόλησαν το νέο μας υπουργό. Μόνον ένα πράγμα τον απασχόλησε: ότι δεν εισπράττεται από τους οικονομικούς μετανάστες το εξέταστρο των 3 ευρώ!

Ως συνταγματολόγος ο κ. Λοβέρδος εκτίθεται δηλώνοντας έκπληκτος, ενώ δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει τη σχετική νομοθεσία. Ως πολιτικός φαίνεται πως επιθυμεί διακαώς να αναγορευθεί "ο Έλλην Σαρκοζί", εμπνεόμενος από τα κατορθώματα εκείνου εναντί των Ρομά.

Ο κ. Λοβέρδος ας θυμάται πως οι νοσοκομειακοί γιατροί αντέδρασαν και στις ρατσιστικές εγκυκλίους του Αλέκου Παπαδόπουλου και στα εξέταστρα της Μαριέτας Γιαννάκου. Την ίδια στάση θα τηρήσουν και στα δικά του ρατσιστικά και επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Τα ιατρεία κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν στηθεί στο Ρέθυμνο και αλλού αποτελούν επαρκέστατη απάντηση στον κ. υπουργό. Ας τα επισκεφτεί σύντομα.

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ , ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ


Δημοσιεύουμε παρακάτω ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία του τ. Αναπληρωτή καθηγητή Γιάννη Παπαδόπουλου γνωστού ορθοπεδικού για τη πολύχρονη ενασχόληση του με την πρόληψη ατυχημάτων , οδική ασφάλεια , την ενασχόληση του με τη παραπλανητική διαφήμιση των φαρμακευτικών πολυεθνικών , για τη πολεμική του κατά της παραοικονομίας στο τομέα της υγείας. Με λίγα λόγια αξιόλογου και σοβαρού ανθρώπου που τιμούν το Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Γράφει ο Κος Παπαδόπουλος :
«Ο μεγαλύτερος προφήτης για το μέλλον είναι το παρελθόν» (λόρδος Βύρων). Το παρελθόν έχει δείξει ότι σπάνια τιμωρήθηκαν διεφθαρμένοι, οι οποίοι λεηλάτησαν το κράτος και ποτέ δεν κλήθηκαν να επιστρέψουν τα κλεμμένα χρήματα. Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και τώρα. Είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν πρόκειται να τιμωρηθεί, κανείς δεν πρόκειται να αποζημιώσει τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος. Πιθανώς θα πληρώσουν κάποιο πρόστιμο της τάξης του 1% των κλεμμένων και ίσως, με δωρεές της τάξης του 2% των κλεμμένων, ανακηρυχθούν και εθνικοί ευεργέτες (μην το θεωρήσετε αστείο).»
Συμφωνούμε απολύτως !
Ερώτημα 1: Ξέρει κανένα …επίδοξο εθνικό ευεργέτη και δεν μας το λέει;
Ερώτημα 2: Το «ορθοπεδική» γράφεται όπως το γράφει ο κ. Παπαδόπουλος ή «ορθοπαιδική» όπως το γράφουν κάποιοι άλλοι …φιλέλληνες.
Σημείωση αν ο κ, Παπαδόπουλος δεν διαβάζει …παράνομα blog σαν τη ναυαρχίδα ας του το πει κανένας γνωστός που διαβάζει.