Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ : ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ

Στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ ο Στάθης Τσούκαλος ανέλαβε να υπερασπιστεί με τέτοια θέρμη το εφημεριακό «πακέτο Ξενογιαννακοπούλου», ώστε περιθωριοποίησε ακόμη και τον Β. Λαοπόδη. Μάλιστα ο Τσούκαλος, αδυνατώντας να χαλιναγωγήσει τους ενθουσιώδεις χαρακτηρισμούς, αποκάλεσε το πακέτο ως «ευεργέτημα», προκαλώντας τη θυμηδία των παρισταμένων.

Στο ερώτημα εάν αυτές οι θέσεις εκφράζουν την παράταξη και το κόμμα στο οποίο είναι στέλεχος, δηλαδή τη ΝΔ, στην αρχή αρνήθηκε ν΄ απαντήσει και μετά από επιμονή των ερωτώντων είπε ναι.

Προφανώς ο Σ. Τσούκαλος, ασκώντας δια βίου κυβερνητικό συνδικαλισμό, έχει μπερδέψει τα κόμματα και τις παρατάξεις τις οποίες στηρίζει. Προκειμένου λοιπόν να τον βοηθήσουμε να ανακτήσει τον προσανατολισμό του παραθέτουμε τη δήλωση που έκανε για λογαριασμό της ΝΔ στις 17 Σεπτεμβρίου ο τομεάρχης υγείας κ. Σαλμάς Μάριος:

«Ένα από τα θέματα που θα κληθεί να διορθώσει ο σημερινός Υπουργός Υγείας είναι οι πειραματισμοί της προκατόχου του με το σύστημα εφημέρευσης των ιατρών στα νοσοκομεία, όπου το μόνο που κατόρθωσε είναι να μην βγαίνει το πρόγραμμα εφημεριών στα περισσότερα, να πληρώνονται εφημερίες ιατροί που δεν τις κάνουν, ενώ εφημερεύουν ιατροί που δεν πληρώνονται. Δείχνει την επιπολαιότητα της κυβέρνησης που δεν έχει πρόγραμμα για την Υγεία και προβλέπουμε ότι θα το αποσύρουν και αυτό».

Για να δείτε όλο το κείμενο της παραπάνω δήλωσης κάντε κλικ εδώ.

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας

ΤΟΥ ΚΥΡ : ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ

«ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΒΕΙΟΙ» ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ






Είναι γνωστό στο Αττικό ο διαχωρισμός των ημετέρων και των πληβείων σε όλες τις λειτουργίες του νοσοκομείου… Πανεπιστημιακόν γαρ (χωρίς βέβαια να μην υπάρχουν «εκλεκτοί» του ΕΣΥ και «πληβείοι» Πανεπιστημιακοί)
O χώρος στάθμευσης στο Αττικό νοσοκομείο που είναι για τους εργαζόμενους του Αττικού , ελέγχεται με μαγνητική κάρτα, αλλά δεν επαρκεί και πολλές φορές το προσωπικό δεν βρίσκει να παρκάρει.(τώρα που έχουν δοθεί κάρτες είναι μια πονεμένη ιστορία , μέχρι και … «πελάτες με τις ακτινογραφίες στο χέρι έχουν εντοπισθεί με μαγνητική κάρτα) Στους διευθυντές κλινικών δόθηκαν μόνιμες θέσεις με κώνο και ένα υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης τις … προστατεύει από τους παρείσακτους. Τελευταία οι …κώνοι αυξήθηκαν και ο αριθμός τους είναι υπερδιπλάσιος από τον αριθμό των διευθυντών των κλινικών καθώς εκεί παρκάρουν μόνο οι…» ευγενείς» αν και μη διευθυντές κλινικών. Με λίγα λόγια της …φεουδαρχίας το σιδηρούν παραπέτασμα!
Η ναυαρχίδα ξέρει ποιοι «ευγενείς» έχουν …φυλασσόμενη θέση στάθμευσης και καλούμε το διοικητή του νοσοκομείου πρώτον να βάλλει φρένο σ’ αυτή τη γελοία ιστορία πριν αρχίσουμε να δίνουμε ονόματα και γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!
Θα μου πείτε λεπτομέρεια ο χώρος στάθμευσης , σκεφτείτε τι γίνεται με τiς «αποδοτικότερες» λειτουργίες του νοσοκομείου!
(Το Avandia δεν το ξεχάσαμε όπως επίσης και τους … avand-αδόρους θα επανέλθουμε δριμύτεροι!)

ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ "ΥΓΕΙΑ"


Μ' αυτή τη φράση απείλησε νεότευκτος διευθυντής κλινικής του Αττικού τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού στη διάρκεια παράστασης διαμρτυρίας των εργαζομένων στη διοίκηση του νοσκομείου.

Κι εδώ γεννιούνται τα ερωτήματα :


1. Η κλινική είναι ιδιοκτησία του ή φέουδο του;

2.Οι γιατροί της κλινικής του πρόβατα που τον ακολουθούν όπου πάει;

3.Θα πάρει και τους νοσηλευτές ;

4.Θα πάρει και τους ειδικευόμενους;

5.Θα πάρει κτιριακά δικαίωματα από το Αττικό;


Πριν τρελλαθούμε τελείως μ' αυτα που ακούμε , αν ο ίδιος θέλει να πάει στο ...."Υγεία" ας πάει στο καλό και να μας γράφει , αν δεν θέλει γιατί το Αττικό είναι πιό ..."αποδοτικό" να περιοριστεί στα καθηκοντα του και να αφήσει τις κουφιες απειλές. Σιγά μη τον ...παρακαλέσανε να έλθει στο Αττικό ! Αν ψάχνει για δούλους ,μας τελειώσανε!

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ


ΕΡΧΕΤΑΙ ...ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ !