Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΛΕΓΑΚΗΣ



Ο ΝΙΚΟΣ ΛΕΓΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΕΔΩ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Νίκου Λεγάκη. Υπήρξε ένας ανιδιοτελής αγωνιστής που αφήνει πλούσια παρακαταθήκη με τους αγώνες του για την Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία του Πειραιά. Ο Νίκος Λεγάκης υπηρέτησε με αφοσίωση την Ιατρική και τον άνθρωπο. Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού.

ΤΑ ΝΕΑ :7 εκατ. µίζες σε έλληνες ορθοπεδικούς


Αλλοι 8 λογαριασµοί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χάρης Καρανίκας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010


Περισσότερα από 7 εκατοµµύρια ευρώ εκτιµάται ότι έχουν καταλήξει σε χέρια γιατρών που φέρεται να έχουν δωροδοκηθεί για να χρησιµοποιούν ορθοπεδικά υλικά της εταιρείας DeΡuy κατά την περίοδο 2000-2005, σύµφωνα µε στελέχη του ΣΔΟΕ.
Πέρα από τους 13 λογαριασµούς που έχουν δεσµευθεί τους τελευταίους µήνες στο στόχαστρο της υπηρεσίας µπαίνουν άλλοι 8 λογαριασµοί γιατρών. Οπως φαίνεται από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ, µέσα στην εξαετία 2000-2005 έξι εταιρείες που εµπλέκονται στο µεγαλύτερο σκάνδαλο προµηθειών νοσοκοµειακών υλικών που γνώρισε η Ελλάδα πραγµατοποίησαν εικονικές συναλλαγές ύψους άνω των 12 εκατ. ευρώ. Από αυτά – όπως προκύπτει από την αλληλογραφία των εµπλεκοµένων εταιρειών που προµηθεύτηκε η υπηρεσία από τις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ – τα 3/7 κρατήθηκαν από τις εταιρείες, ενώ τα υπόλοιπα φαίνεται πως χρησιµοποιήθηκαν για πληρωµές γιατρών που «προτιµούσαν» τα ορθοπεδικά υλικά της DeΡuy για τους ασθενείς τους.

Πώς λειτουργούσε
«Ο µηχανισµός λειτουργούσε ως εξής: Οι εταιρείες συµβούλων έκοβαν τιµολόγια στην DeΡuy Ελλάς για υπηρεσίες προώθησης των υλικών και αυτή µε τη σειρά της έκοβε στη µητρική DeΡuy Ιnternational για τις υπηρεσίες και για τα υλικά. Γίνονταν υπερτιµολογήσεις της τάξεως του 35%, οι οποίες ξεπερνούν τα 12 εκατοµµύρια ευρώ. Από τα mail και τις επιστολές µεταξύ των εταιρειών φαίνεται ότι από αυτό το 35%, το 20% προοριζόταν για τους γιατρούς, δηλαδή περίπου 7,1 εκατοµµύρια ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 15% έµενε στις εταιρείες. Κάποια στιγµή ο µηχανισµός άλλαξε: οι εταιρείες συµβούλων άρχισαν να κόβουν ένα ποσοστό των τιµολογίων όχι στην DeΡuy Ελλάς αλλά απευθείας στη µητρική», λέει στα «ΝΕΑ» στέλεχος του ΣΔΟΕ που έχει ασχοληθεί µε την υπόθεση. Προς το παρόν, οι άνθρωποι της ελεγκτικής υπηρεσίας προχωρούν σε διασταυρώσεις των στοιχείων των τιµολογίων, ενώ τα πορίσµατα για τις εταιρείες που πραγµατοποιούσαν τις εικονικές συναλλαγές αναµένεται να εκδοθούν µέσα στους επόµενους έξι µήνες.

Εισαγγελική παραγγελία
Στο µέτωπο των εµπλεκοµένων γιατρών, η εισαγγελία έχει ζητήσει από το ΣΔΟΕ το άνοιγµα άλλων 8 λογαριασµών, ανεβάζοντας των αριθµό στους 21 – ήδη από τον Μάιο έχουν δεσµευθεί 13 λογαριασµοί.

Οι τελευταίοι 8 λογαριασµοί έχουν ανοιχτεί κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και αναµένονται προς το παρόν τα αποτελέσµατα των ελέγχων.

Πάντως τα ονόµατα των δικαιούχων των νέων λογαριασµών υπό έρευνα προέρχονται από τη λίστα που βρέθηκε πέρσι και η οποία περιλαµβάνει περίπου 200 έλληνες γιατρούς. Στην ίδια λίστα περιλαµβάνονται και οι 13 δικαιούχοι των δεσµευµένων λογαριασµών, στους οποίους βρέθηκαν συνολικές καταθέσεις πάνω από 31 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2001-2008, ενώ από τους ελέγχους προέκυψε ότι τα εισοδήµατα όλων στο ίδιο χρονικό διάστηµα ανέρχονταν σε περίπου 12 εκατοµµύρια.

Σύµφωνα µε εκτιµήσεις έµπειρων ελεγκτών, υπάρχει πιθανότητα οι αρµόδιοι να προχώρησαν σε «βιαστικές» ενέργειες κυρίως όσον αφορά τη δέσµευση των λογαριασµών: «Θα µπορούσαν κάποιες καταθέσεις να προέρχονται από εξαγορές οµολόγων», επισηµαίνουν µε νόηµα. Μάλιστα, λέγεται ότι ένας από τους 13 γιατρούς των οποίων οι λογαριασµοί δεσµεύθηκαν έχει αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία ελεγκτών τον έλεγχο των εισοδηµάτων του για το συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα και όπως φαίνεται τα ποσά που βρέθηκαν στον λογαριασµό του δικαιολογούνται.

Μέσω Βρετανίας
Σηµειώνεται ότι το σκάνδαλο ήρθε στο φως της δηµοσιότητας όταν ανακριτής στη Μεγάλη Βρετανία αποκάλυψε την ύπαρξη ελλήνων γιατρών που ελάµβαναν µεγάλα χρηµατικά ποσά για να χρησιµοποιούν ορθοπεδικά υλικά της DeΡuy, που ήταν θυγατρική της Johnson & Johnson και στην οποία πραγµατοποιήθηκε εσωτερικός έλεγχος το 2006, οπότε επιβεβαιώθηκε η µεταφορά µεγάλων χρηµατικών ποσών σε λογαριασµούς στην Ελλάδα. Ο υπεύθυνος µάρκετινγκ της εν λόγω εταιρείας φυλακίστηκε για έναν χρόνο καθώς οµολόγησε ότι συµµετείχε σε δωροδοκίες ελλήνων γιατρών ύψους 4,5 εκατ. στερλινών.


ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
Η εταιρεία DeΡuy έκανε υπερτιµολογήσεις για να «βγάζει» τις αµοιβές των γιατρών που χρησιµοποιούσαν µόνο δικά της υλικά.

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΑΝΡΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Σημείωση Ναυαρχίδας : Ελπίζουμε ότι κανείς από τους εμπλεκομένους δεν απιχειρήσει να εγκαινιάσει τίποτα στο Αττικο ώστε να φανεί ως "ευεργέτης" και φυσκά δεν θα εμπλακεί κανένα πολτικό ή πολιτειακό πρόσωπο που δώσει τη βούλα της "νομιμότητας" σε όποες εκκνομες ενέργειες.

Νοσοκομειακοί Γιατροί Ρόδου :Ζητούμε την βοήθεια των πολιτών για να εξαλειφθεί το «φακελάκι»


H Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ζητά την συνδρομή του Έλληνα πολίτη στην καταπολέμηση της διαφθοράς που μαστίζει τον χώρο της Υγείας.


Η ΟΕΝΓΕ ξεκίνησε ήδη να διανέμει αφίσα στην οποία αναγράφεται το σύνθημα «Φίλε συμπολίτη αν σου ζητήσουν φακελάκι δώσε ένα άδειο. Μη συμμετέχεις βοήθησε να απαλλαγούμε από τη διαφθορά».
«Η αφίσα αυτή αποτελεί συμβολή στην ενημέρωση των πολιτών ώστε να πάψουν να συμμετέχουν σε αυτό το άθλιο παιχνίδι που προσβάλει την κοινωνία μας και αποψιλώνει το σύστημα υγείας από πόρους οι οποίοι θα μπορούσαν να βελτιώσουν την υλικοτεχνική υποδομή, τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και τις αποδοχές των εργαζομένων στο ΕΣΥ»

κλικ εδώ

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ


ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΙΑΝΟ ΡΑΛΛΙΔΗ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ..."ΑΣΤΕΓΟΥΣ" ΤΉΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Επεισόδια στις ογκώδεις γαλλικές διαδηλώσεις





Πάγωσαν» οι συγκοινωνίες και οι μεταφορές - «Στεγνώνουν» τα βενζινάδικα της χώρας

Τελευταία ενημέρωση: 19:47 Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010
Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια Γάλλοι συμμετείχαν στις σημερινές κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης για το συνταξιοδοτικό σύμφωνα με τα γαλλικά συνδικάτα εργαζομένων. Για 1,1 εκατ. διαδηλωτές έκανε λόγο το υπουργείο Εσωτερικών επιχειρώντας να υποβαθμίσει και πάλι τη μαζικότητα των απεργιών. Οι διαδηλώσεις σημαδεύτηκαν και από επεισόδια με την αστυνομία να κάνει ευρεία χρήση δακρυγόνων.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε σήμερα το πρωί ότι φαίνεται πως οι συγκεντρώσεις έχουν αρχίσει να κλονίζονται αλλά εξακολουθούν να είναι σκληρές.

Όπως ισχυρίζεται η γαλλική κυβέρνηση, ο αριθμός των διαδηλωτών είναι σημαντικά μειωμένος σε σχέση με την 12η Οκτωβρίου. Χαρακτηριστικό του χάσματος που χωρίζει τις κρατικές εκτιμήσεις για το μέγεθος των διαδηλώσεων από εκείνες των συνδικάτων είναι ότι οι πρώτες μιλούν για 60.000 διαδηλωτές στο Παρίσι και οι δεύτερες για 330.000 διαδηλωτές.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς παραμένουν ακινητοποιημένα, ενώ η βενζίνη σύντομα δεν θα είναι διαθέσιμη σε πολλά πρατήρια της χώρας. Επίσης, δύο στις τρεις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Λιλ ματαιώθηκαν εξ αιτίας της αποχής των υπαλλήλων του αεροδρομίου.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις επεκτάθηκαν στα δώδεκα διυλιστήρια της χώρας τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η απεργία των λιμενεργατών στο μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης πετρελαίου, το Φος-Λαβερά, κοντά στη Μασσαλία

Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι και οι οδηγοί στα θωρακισμένα φορτηγά που εφοδιάζουν τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης συντάχθηκαν, επίσης, σήμερα με τους απεργούς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, δέκα πανεπιστημιακά ιδρύματα παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ περίπου 379 λύκεια τελούν υπό κατάληψη.

Επεισόδια σε Παρίσι και Λιόν

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στο Παρίσι και στη Λιόν, στο περιθώριο των διαδηλώσεων, όταν ομάδες νεαρών επιτέθηκαν σε δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίοι ανταπάντησαν με ρίψεις χημικών.

Στη Λιόν, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη εννέα ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι κατέστρεψαν μεγάλο αριθμό σταθμευμένων αυτοκίνητων.

Στο Παρίσι, η αστυνομία κατάφερε να απομακρύνει από την πλατεία της Δημοκρατίας περίπου 300 μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι είχαν αποκλείσει με καθιστική διαμαρτυρία την κυκλοφορία.

Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης και στα νότια και δυτικά προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας με την ολοκλήρωση των διαδηλώσεων, όταν περίπου 300 νεαροί αποσπάστηκαν από την πορεία και στη συνέχεια έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, Μισέλ Αγιό Μαρί, υποσχέθηκε "μηδενική ανοχή" στους ταραξίες.

Οι οδηγοί φορτηγών απέκλεισαν για σύντομο χρονικό διάστημα τον αυτοκινητόδρομο στη Μασσαλία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται σε επαγρύπνηση προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια βίας, όπως εκείνα της Δευτέρας και τα σημερινά.