Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Διάλογος για τα ιατρεία των πανεπιστημιακών...

Επίσης, κατά τη διάρκεια της χθσινής συνάντησης εργασίας μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και εκπροσώπων των Ιατρικών Σχολών της χώρας και της ΠΟΣΔΕΠ, ο Αν. Λοβέρδος δέχθηκε το αίτημα των πανεπιστημιακών γιατρών για τοποθέτηση εκπροσώπου τους στα Δ.Σ. των νοσοκομείων του ΕΣΥ τα οποία φιλοξενούν πανεπιστημιακές κλινικές, καθώς και την τοποθέτηση πανεπιστημιακού αναπληρωτή διοικητή ακαδημαϊκών υποθέσεων στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας.

Οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Σχολών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ζήτησαν να παραμείνει και πέραν της 1η Ιανουαρίου 2011 το δικαίωμα των πανεπιστημιακών γιατρών τους στη λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου, ενώ οι εκπρόσωποι των άλλων Ιατρικών Σχολών ζήτησαν να ανακτήσουν εκ νέου το σχετικό δικαίωμα. Επίσης, οι εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών γιατρών ζήτησαν πλήρη ελευθερία επιλογής για τη συμμετοχή τους ή όχι στον θεσμό της λεγόμενης "ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων".

Ο υπουργός Υγείας εμφανίσθηκε λίαν διστακτικός έναντι των αιτημάτων για τα ιδιωτικά ιατρεία και την "ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων", αλλά κάλεσε τους εκπροσώπους των Ιατρικών Σχολών σε κλειστή σύσκεψη με τον υφυπουργό Υγείας Μιχ. Τιμοσίδη προκειμένου να συζητηθούν τα συγκεκριμένα θέματα... Η σύσκεψη έχει ορισθεί για αύριο.

Θέμα κατάργησης μονάδων Υγείας ανοίγει ο Αν. Λοβέρδος

18/11/2010 (ΑΥΓΗ)

Βενιζέλος Β.

Θέμα συγχώνευσης και κατάργησης υγειονομικών μονάδων άνοιξε αιφνιδιαστικά χθες ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχε με τους προέδρους των ιατρικών επιστημονικών εταιρειών της χώρας.

Συγκεκριμένα, αλλά χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, ο Αν. Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: "Υπάρχουν μονάδες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε μία χώρα της Ε.Ε. Δεν θα πρέπει να αξιολογηθούν ποτέ; Θα αξιολογηθούν".

Στην ίδια ομιλία του, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι από τον Απρίλιο του 2011 θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των νοσοκομειακών μονάδων, ενώ είναι γνωστό ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2011 επίσης θα είναι έτοιμος και ο υγειονομικός χάρτης της χώρας, εργαλείο το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο Αν. Λοβέρδος προκειμένου να προχωρήσει στην αξιολόγηση της σκοπιμότητας και της ποιότητας της λειτουργίας κάθε υγειονομικής μονάδας της χώρας.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο Αν. Λοβέρδος είχε διαψεύσει κατ'' επανάληψη, με κατηγορηματικότητα και σε υψηλούς τόνους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη συγχώνευση ή την κατάργηση νοσηλευτικών μονάδων του ΕΣΥ.

. . . αντί προσλήψεων

Αθήνα, 17/11/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ιδού, πώς αντί προσλήψεων, ¨απολύθηκαν¨ ήδη οι πρώτοι 3.000 νοσηλευτές το 2010 »

Συνεχίζεται ακατάπαυστα το κρεσέντο πολιτικής υποκρισίας και άκρατης εκμετάλλευσης, στο δράμα των προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού.

Η Κυβέρνηση, σε κάθε ευκαιρία «διαρρηγνύει τα ιμάτιά της» πως οι προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού έχουν εξαιρεθεί από το γενικό κανόνα του ¨παγώματος¨ στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα, η Κυβερνητική δέσμευση για την πρόσληψη 3.000+3.000 νοσηλευτών μέσα στο 2010, ξεχάστηκε οριστικά.

Σήμερα, ο Υπουργός κ. Λοβέρδος ομολογεί ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, μόλις 1250 νοσηλευτές θα διαβούν την πόρτα του ΕΣΥ, τη στιγμή που έχουν συνταξιοδοτηθεί περισσότεροι από 4.000.

Με δεδομένο ότι ο Υπουργός ανοίγει μονομερώς ζήτημα περεταίρω μισθολογικών περικοπών και απολύσεων στο χώρο της Υγείας, παρά τις «διαβεβαιώσεις» του περί του αντιθέτου, και με δεδομένη την περιστολή κατά 500 εκατομμύρια ευρώ του μισθολογικού κόστους στον προϋπολογισμό της Υγείας για το νέο έτος, επιβεβαιώνονται απόλυτα οι εκτιμήσεις μας για την ύπαρξη «κρυφής ατζέντας»με την Τρόικα .

Η, έως τώρα, πεισματική άρνηση του Υπουργού Υγείας για έναν ειλικρινή και έντιμο διάλογο, η μη αναπλήρωση των συνταξιοδοτήσεων, η προαναγγελία περεταίρω μισθολογικών περικοπών μέσω του προϋπολογισμού, η έντονη φημολογία για κατάργηση νοσοκομείων, το πρόσφατο κήρυγμα πολιτικής νομιμοφροσύνης σε προσληφθέντες συναδέλφους μας, την ώρα που «χιλιάδες νέοι δεν έχουν δουλειά», επιβεβαιώνουν απόλυτα την πεποίθησή μας. Άραγε, πόσο κοστολογήθηκε ο πόνος, η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρέπεια στην Ελλάδα, κύριε Υπουργέ;

Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ 9:00 πμ ΑΚΡΙΒΩΣ
ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΘΕΜΑ
(ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ )

Για τον προπηλακισμό της ειδικευόμενης ιατρού

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο

Θέμα : Προπηλακισμός της ειδικευόμενης ιατρού της

Β΄Καρδιολογικής Κλινικής κ.Αικ.Κόνιαρη


Στις 31 Οκτωβρίου η κ. Α.Κόνιαρη , ιατρός της Β΄Καρδιολογικής Κλινικής, δέχθηκε επίθεση απο συγγενείς νοσηλευομένου .

Επειδή απο το γεγονός προκύπτει

Διαταραχή στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου

Κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα της ιατρού

Κίνδυνος γιά τους υπόλοιπους νοσηλευόμενους ασθενείς επειδή η ιατρός παρεμποδίστηκε στην άσκηση των καθηκόντων της

Φθορά περιουσίας του Νοσοκομείου

Ευθύνη της ασφάλειας του Νοσοκομείου διότι δεν απομάκρυνε τους ταραξίες

Εισηγούμαι

Την προσφυγή του Νοσοκομείου στην Δικαιοσύνη εναντίον αυτών που επετέθησαν στην ιατρό και εθεσαν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους νοσηλευόμενους

Την αναζήτηση ευθυνών στη στάση της Ασφάλειας του Νοσοκομείου

Την λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον

Την λήψη απόφασης του ΔΣ που να εκφράζει την συμπαράσταση στην ιατρό

Ο Εκπρόσωπος των Ιατρών του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Δημ. Μανίκης