Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Εκτακτο στρατοδικείο για την υπόθεση των "Πυρήνων", απεργία πείνας ξεκινάν οι κατηγορούμενοι



Σε μια επίδειξη άκρατης αδιαλλαξίας και αυταρχισμού, το δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση για την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αποφάσισε να συνεχίσει την δίκη χωρίς δικηγόρους και χωρίς την παρουσία των κατηγορουμένων.

Επιμένοντας οι δικαστές στις αποφάσεις τους να μην ηχογραφούνται τα πρακτικά της δίκης και να παραδίδουν τις ταυτότητες –προφανώς για να τους φακελώνουν οι μπάτσοι- όσοι ήθελαν να παραβρεθούν στο ακροατήριο της δίκης αποφάσισαν να δικάσουν τους κατηγορουμένους θεωρώντας τους «ωσεί παρόντες».

Εχουμε δηλαδή άλλο ένα έκτακτο στρατοδικείο της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης του ΓΑΠ.
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο. ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
Ανακοινώνουμε πως σήμερα Πέμπτη 3/2/2011 κλιμακώνουμε την κινητοποίηση μας και από αποχή συσσιτίου προχωράμε σε απεργία πείνας μέχρι την επίτευξη του σκοπού μας που είναι να μην καταγράφονται και παρακρατούνται τα στοιχειά όσων θέλουν να παρακολουθήσουν τη δίκη μας ώστε να επιστρέψουμε τελικά σε αυτήν μαζί με τους δικηγόρους της αρχικής επιλογής μας.

Η ανυποχώρητη θέση μας στην απαίτηση μας είναι η θωράκιση του χαρακτήρα μας. Όπως δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή δε ζητάμε, απαιτούμε να μην φακελώνονται όλοι όσοι, είτε σύντροφοι είτε συγγενείς και φίλοι, ενδιαφέρονται να βρίσκονται κοντά μας την ώρα που δικαζόμαστε. Η αναγνώριση της συμβολής τους στην ουσιώδη έννοια της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης δεν μπορεί παρά να μας επιβάλλει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Έτσι αρνούμαστε να αποτελέσει η δίκη μας, με τη συναίνεση και τη συμμετοχή μας στη διαδικασία, ορόσημο για τη θεμελίωση των αυριανών διώξεων συντρόφων-αγωνιστών και επαναστατών. Δεν ανεχόμαστε την επίθεση που δέχεται το κίνημα αλληλεγγύης ούτε και την προσπάθεια απομόνωσης των πολιτικών κρατουμένων σε δίκες-στρατοδικεία.  Ή θα λήξει το καθεστώς τρομοκρατίας και φακελώματος προς τους αλληλέγγυους που θέλουν να παραστούν στη δίκη, ή θα δικάσετε τις καρέκλες και τα μικρόφωνα.

Εξάλλου είναι τέτοια η υπόσταση της υπόθεσής μας που ενώ μερικοί από εμάς θα αντιμετωπίσουν τη σίγουρη καταδίκη τους από το δικαστήριο δεδομένου ότι έχουμε δημόσια και ανοικτά αναλάβει την ευθύνη για τη συμμετοχή μας στην οργάνωση, οι υπόλοιποι όμως αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο μιας πολύχρονης ποινής και άρα της συνέχισης του καθεστώτος ομηρίας που μας έχουν επιβάλλει, στα πλαίσια αυτά ακριβώς που τονίζουμε: την ποινικοποίηση των ευρύτερων φιλικών-συγγενικών και συντροφικών σχέσεων.

Θέτουμε λοιπόν τον εαυτό μας και τα σώματά μας στη δοκιμασία της απεργίας πείνας γνωρίζοντας ότι είναι ένας σκληρός και δύσκολος αγώνας αντοχής μην έχοντας πολλά περιθώρια κίνησης και δράσης, όντας έγκλειστοι και περιορισμένοι πίσω από τα τείχη. Θεωρώντας ότι ο χαρακτήρας της δίκης μας είναι τέτοιος που υιοθετούνται αυτά τα μέτρα σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης του αλληλέγγυου κόσμου, καταλήγουμε ότι δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά αμιγώς εμάς αλλά όλες τις επικείμενες δίκες τέτοιου χαρακτήρα που θα ακολουθήσουν. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον αγώνα. Ευχαριστούμε λοιπόν προκαταβολικά όσους και όσες εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους με οποιοδήποτε τρόπο στην υπόθεσή μας.

ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ



Παναγιώτης Αργυρού
 Χάρης Χατζημιχελάκης
 Μασούρας Παναγιώτης
 Καραγιαννίδης Γιώργος

Επιστημονικοί σύλλογοι - εισπράκτορες


Αν και οι κύριοι διοικούντες της ΕΝΕ (Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας) "ξέρουν να ανταμοίβουν αυτούς (εδώ τους φασίστες) που στέκονται δίπλα τους", δεν κάνουν το ίδιο για τα μέλη της ένωσης, δηλ τους πτυχιούχους νοσηλευτές. Με το νόμο3668/3.8.2010 έγιναν δύο σημαντικές τροποποίήσεις όσον αφορά την εκλογή του δσ και με τη συμμετοχή ψηφοδελτίων αλλά και τη μείωση του ποσού εγγραφής και ετήσιας εισφοράς σε 5 και 24 ευρώ αντίστοιχα. Η ΕΝΕ όμως εξακολουθεί να ζητά για εγγραφή και ανανέωση το ποσό των 65 και 45 ευρώ αντίστοιχα!. Ας το έχουν κατα νου οι νέοι νοσηλευτές και να αρνούνται την παράνομη καταβολή των παραπάνω ποσών.
Δυστυχώς η διοικούντες της ΕΝΕ δεν κατάφεραν να εμπνεύσουν την αναγκαιότητα (που είναι δεδομένη) και τη συμμετοχική στήριξη της ένωσης. Πέρα από τα ετήσια συνέδρια όπου καλούνται οι νοσηλευτές να πληρώνουν συμμετοχή (μέχρι και 90 ευρώ) και το χλιαρό έντυπο ("ο ρυθμός της υγείας"), αυτό που λειτούργησε "παραδειγματικά" ήταν τα πειθαρχικά συμβούλια, εγκαλώντας νοσηλευτές ότι αν δεν ανανεώσουν την εγγραφή τους θα υποστούν συνέπειες ως προς το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματός τους. Κραυγαλέα περίπτωση ήταν η μήνυση που υπέβαλλε η ΕΝΕ σε νοσηλευτή για αντιποίηση του νοσηλευτικού επαγγέλματος, κατηγορία που εξέπεσε στο δικαστήριο. Μη μένοντας σε αυτό, η ΕΝΕ απαίτησε από την αντίστοιχη νομαρχία  να αναστείλει την άδεια ασκήσης επαγγέλματος για 4 μήνες και από το νοσοκομείο που εργαζόταν να τον... απολύσει!! Δυστυχώς η συναδελφικότητα και η ανθρωποκεντρική (και όχι συντεχνιακή) αντίληψη για την ανάδειξη και ανάπτυξη του νοσηλευτικού επαγγέλματος αποτελούν άγνωστες λέξεις για τους διοικούντες της ΕΝΕ. Που όλως τυχαίως είναι και διοικούντες εδώ και χρόνια και της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, του συνδικαλιστικού κλαδικού φορέα των νοσηλευτών, που έχει μετατρέψει το συνδικαλιστικό αγώνα σε δελτία τύπου και τα συνδικαλιστικά συνέδρια σε επιστημονικοφανείς ημερίδες... για τσάι και συμπάθεια. Που, όπως και στην ΠΟΕΔΗΝ, ισότιμη θέση και δικαίωμα με τους εργαζόμενους νοσηλευτές έχουν και οι διευθυντές και τομεάρχες...
Σημ. ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ   Αι σιχτίρ ξεφτίλες, ξεφωνημένα φασισταριά, λαμόγια της παραεξουσίας, των παραμεταπτυχιακών , των παραοικονομικών, καταδικασμένοι στις συνειδήσεις των νοσηλευτών

Η κατάληψη στο υπουργείο υγείας συνεχίζεται


όπως και ο ποταμός παραπληροφόρησης απο τα στρατευμένα στα μεγάλα οικονομικοπολιτικά συμφέροντα ΜΜΕ.Ζητούν απόσυρση του Σ/Ν και άμεση κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρω στα νοσοκομεία.Τι αποφάσισαν οι γιατροί που κάνουν κατάληψη στο υπ. Υγείας.Μετάδοση LIVE της συνέλευσης σήμερα το μεσημέρι από το STOPCARTEL TV.
Μετά από πολύωρη συζήτηση στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας που παραμένει υπό κατάληψη για τρίτη ημέρα οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ιατρικών σωματείων και  οι συμμετέχοντες γιατροί αποφάσισαν:
- Να παραμείνει υπό κατάληψη το υπουργείο Υγείας και το πρωί της Πέμπτης να γίνει στο αμφιθέατρο νέα συνεδρίαση των φορέων και στις 12.30 το μεσημέρι να δοθεί συνέντευξη τύπου.
- Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν μέχρι και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου. Η Εκτελεστική Γραμματεία της
ΟΕΝΓΕ που συνεδρίασε επί τόπου αποφάσισε να κηρύξει για σήμερα Πέμπτη 24ωρη απεργία στην Αθήνα και 4ωρη στάση εργασίας (10 π.μ.-2 μ.μ) στην υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν Συνελεύσεις σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δ. Βαρνάβας «η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Απασχόλησης που έγινε σε διάλλειμα της συνέλευσης δεν απέδωσε τίποτα θετικό, με τον κ. Λοβέρδο να βρίσκεται σε δυσχερή θέση και να υπεραμύνεται των ρυθμίσεων, αρνούμενος την απόσυρση του νομοσχεδίου. Το κλίμα που διαμορφώνεται μετά από τις παραπάνω εξελίξεις είναι εκρηκτικό και στην αυριανή σύσκεψη θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις».
Ο κ. Δ. Βαρνάβας καλεί τις Ενώσεις Γιατρών και τους Ιατρικούς Συλλόγους «να εκδώσουν σχετικές ανακοινώσεις και να ενημερώσουν την κοινωνία, ώστε να πάψει ο ποταμός παραπληροφόρησης που αναβλύζει από το υπουργείο Υγείας».
Ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την 7μελή αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων γιατρών, πρότεινε να γίνει συνάντηση σήμερα Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας, αλλά οι γιατροί αρνήθηκαν.
Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου προχωρούν σε 24ωρη απεργία και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ.

Το STOPCARTEL TV θα μεταδώσει σήμερα το μεσημέρι ζωντανά τις εξελίξεις στο υπουργείο υγείας


ΠΗΓΗ   stopcartel Newsdesk

Τρελά κέρδη πίσω από την έλλειψη φαρμάκων


Ο «πόλεμος» μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών και φαρμακαποθηκάριων, είναι άγριος αλλά κυρίως βασανιστικός για χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Απώτερος σκοπός το τελικό μοίρασμα της πίτας με τα ακριβά φάρμακα.

Φαρμακευτικές εταιρείες έχουν περιορίσει τις προμήθειες σε αρκετά προϊόντα, άλλες κάνουν επιλεκτικές διανομές, κάποιες αποθήκες στοκάρουν για να εξάγουν και ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών διαμαρτύρονται ζητώντας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) να κάνει ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί ποιός κερδοσκοπεί και ποιός πραγματικά ευθύνεται για τις ελλείψεις της αγοράς από φάρμακα. Ευθύνονται οι παράλληλες εξαγωγές, παίζεται παιχνίδι σε βάρος του υπουργείου ώστε ν' αυξήσει τις τιμές ή μήπως «παίζει» κάτι άλλο;

Η ομολογία φαρμακοποιού είναι μια καλή αρχή για να μπούμε στην ουσία του θέματος: «Εχουμε όλοι τη φωλιά μας λερωμένη»!

Είναι τέτοιο το μέγεθος του προβλήματος που έχει προκληθεί στην αγορά από την έλλειψη των φαρμάκων, ώστε πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΕΟΦ, διά του προέδρου του Γ. Τούντα, έστειλε σαφές μήνυμα στους εμπλεκόμενους φορείς: τέρμα πια τα παιχνίδια! Ο Γ. Τούντας φάνηκε αποφασισμένος εναντίον όσων εταιρειών προκαλούν τεχνητές ελλείψεις όσο και εναντίον χονδρέμπορων που κάνουν παράλληλες εξαγωγές. Με μια σειρά μέτρων, ο Γ. Τούντας σκοπεύει να συμμαζέψει την κατάσταση.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) φαίνεται να αποδίδει τις ελλείψεις στις παράλληλες εξαγωγές. «Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και άπτεται της Δημόσιας Υγείας και εσκεμμένα δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις, ο ΣΦΕΕ σας καλεί να δώσετε εντολή στον ΕΟΦ να δημοσιοποιήσει άμεσα αυτούς που επανεξάγουν φάρμακα στο εξωτερικό, ευθύνονται για το πρόβλημα ελλείψεων στην αγορά και στερούν από τον έλληνα ασθενή τα φάρμακά του» επεσήμανε πριν από λίγες ημέρες ο ΣΦΕΕ με επιστολή του στον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο ζητώντας την παρέμβασή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση του ΕΟΦ κρίθηκε αρχικά θετική από τους περισσότερους φαρμακαποθηκάριους, καθώς ευελπιστούν πως θα μπει ένα τέλος σε πάσης φύσεως «εκβιασμούς» που έφεραν την αγορά στο χάλι στο οποίο βρίσκεται.

Ο Θ. Σκυλακάκης, ιδιοκτήτης δύο φαρμακευτικών αποθηκών σε Αθήνα και Αγρίνιο, μέλος του δ.σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φαρμακαποθηκών, είναι ένας από τους επαγγελματίες που υποστηρίζουν πως «υπάρχει συντονισμένο σχέδιο από τις εταιρείες με στόχο τη λιανική» και πως «η έλλειψη είναι τεχνητή».

Αναφέρει πως αυτός εξάγει νόμιμα συγκεκριμένα σκευάσματα και δεν ποντάρει στο κέρδος της ασπιρίνης, η έλλειψη της οποίας αποδόθηκε στις παράλληλες εξαγωγές. «Οταν είχαμε ασπιρίνη την εξάγαμε, από 49 λεπτά που την αγοράζαμε, 60 λεπτά». Μας δείχνει την καρτέλα παραγγελίας γερμανού πελάτη του για ασπιρίνη 500 mg. «Δείτε πόσο τη ζητάει, σε τιμή κάτω από τη χονδρική!»

Αυτό δεν ισχύει για φάρμακα που προορίζονται για σοβαρές ασθένειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σκεύασμα νέας γενιάς για την αρθρίτιδα. «Κοστίζει 800 ευρώ στη χονδρική και όταν το εξάγεις, το κέρδος είναι πολύ σημαντικό. Οπότε ναι, αυτό το φάρμακο έχει εξαγωγικό ενδιαφέρον», επισημαίνει.

Τι κάνουν ορισμένοι επιτήδειοι; Αγοράζουν από εταιρείες τα «Χ» φάρμακα δήθεν για να προμηθεύσουν την ελληνική αγορά, αντ' αυτού τα στοκάρουν στις αποθήκες και κατόπιν τα εξάγουν. Από τους περίπου 150 φαρμακαποθηκάριους ο Θ. Σκυλακάκης τούς περιορίζει σε δύο με τρεις.

Υποστηρίζει πως εξαγωγές κάνουν και ορισμένοι φαρμακοποιοί. Τις θεωρεί νόμιμες. «Οταν σου χρωστάει λεφτά, όταν σου συρρικνώνει το κέρδος, επιβάλλεται να βρεις λύση. Οι εξαγωγές από τα φαρμακεία είναι παράνομες έπειτα από απόφαση του ΕΟΦ, όμως αν διαβάσεις τη νομοθεσία θα δεις ότι το φάρμακο διακινείται με δύο τρόπους: από authorized hand (εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) προς τον ασθενή μέσω συνταγής, είτε από authorized hand σε authorized hand. Αρα, όταν το φαρμακείο πουλάει σε αποθήκη του εξωτερικού είναι νόμιμο. Εχουν πιάσει φαρμακεία, αλλά δεν τους έκαναν τίποτα σοβαρό, διότι ξέρουν ότι, αν οι φαρμακοποιοί προσφύγουν έξω, θα παγιώσουν το δικαίωμά τους να κάνουν εξαγωγές».

Το παραδέχεται ο φαρμακοποιός και μέλος του δ.σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Γ. Δαγρές: «Στο κύκλωμα πρόσφατα ενεπλάκησαν και κάποια, ελάχιστα ευτυχώς, φαρμακεία που αγόραζαν φάρμακα από μια φαρμακαποθήκη για να τα πουλήσουν σε άλλη που έκανε εξαγωγές. Οι περισσότεροι έχουν τιμωρηθεί. Αυτό δεν μετρίασε τις ελλείψεις, αφού έτσι κι αλλιώς οι ποσότητες που εξήγαγαν ήταν ελάχιστες».

Και ο Θ. Σκυλακάκης εκτιμά πως οι εξαγωγές, όπως γίνονται σήμερα, δεν ευθύνονται για την έλλειψη. Κάτι ανάλογο διαπιστώνουν και αρκετοί συνάδελφοί του. Σε πρόσφατη προσφυγή προς τη Δικαιοσύνη εναντίον γνωστής φαρμακοβιομηχανίας ξετυλίγεται ένα «unfair» παιχνίδι στη διανομή.

Διαβάζουμε στο έγγραφο: «Η φαρμακαποθήκη μου παρήγγειλε από την εταιρεία σας τα προϊόντα:... Εργαζόμενοί σας μας ζήτησαν να αποστείλουμε τις συνταγές των φαρμακείων-πελατών μας (με αιτιολογία την "ανάγκη ελέγχου κίνησης του προϊόντος από μηδενική βάση") ώστε να τα παραλάβουμε, πράγμα που μας βρίσκει αντίθετους. Ενα φαρμακείο αρνήθηκε να μας στείλει συνταγή και μας επεσήμανε τυχούσες ευθύνες μας. Συνομιλήσαμε με τον κύριο [εκπρόσωπο εταιρείας] και μας ζήτησε τα στοιχεία του φαρμακείου. Τα δώσαμε. Αργότερα υπάλληλός σας επισκέφθηκε το φαρμακείο για να "ελέγξει" τη συνταγή και να ενημερώσει τον φαρμακοποιό ότι μπορεί να προμηθευθεί το προϊόν απευθείας από την εταιρεία σε χαμηλότερη τιμή». Παράλληλα, όπως υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες φαρμακαποθηκάριοι, δύο ανταγωνιστές τους έλαβαν μεγάλη ποσότητα του συγκεκριμένου προϊόντος χωρίς να τους ζητηθούν οι συνταγές.

«Παλιά, η κύρια αιτία έλλειψης ήταν οι εξαγωγές. Σήμερα όμως ο νούμερο ένα ένοχος είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες. Αρνούνται να τροφοδοτήσουν την αγορά με φάρμακα σε επαρκείς ποσότητες», εκτιμά ο Γ. Δαγρές.

Γιατί όμως μια εταιρεία να θέλει να πουλήσει απευθείας στο φαρμακείο; «Κλέβουν το κέρδος των φαρμακαποθηκών, επιβάλλοντάς το όμως επίσης παρανόμως ως κόστος στα φαρμακεία. Ετσι, ανεβάζουν το κέρδος τους από 63% στο 71% βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων ασθενών» απαντά ο ίδιος.

Την περασμένη εβδομάδα ο Σύλλογος των Φαρμαποθηκών πρότεινε επισήμως στο υπουργείο Υγείας: «Το χονδρεμπορικό κέρδος που αντιστοιχεί σε απευθείας πωλήσεις των εταιρειών προς τα φαρμακεία να επιστρέφει ως rebate στα ασφαλιστικά ταμεία». Επιστροφή που υπολογίζεται σε 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο το ότι σημαντικές ελλείψεις διαπιστώνονται και σε φάρμακα με μηδενικό εξαγωγικό ενδιαφέρον. «Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε ένα εξάμηνο οι μισοί προμηθευτές δεν στέλνουν φάρμακα ή τα στέλνουν με το σταγονόμετρο, όποτε θέλουν, όπου αυτοί θέλουν. Για παράδειγμα η εταιρεία [την κατονομάζει] δεν έχει τιμολογήσει το φάρμακο [..], με μηδενική εξαγωγική δύναμη [δεν έχει εξαχθεί ποτέ], ένα προϊόν που πουλάει τρελά στην ελληνική αγορά. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι να ξεμένεις στο 25% των κωδικών σου εναλλασσόμενα κάθε εβδομάδα. Επίσης, υπάρχουν αποθήκες που το πρώτο τρίμηνο του 2010 πήραν ελάχιστα κομμάτια από έναν κωδικό φαρμάκου με παλιές υψηλές τιμές και το δεύτερο τρίμηνο πήραν πολλά περισσότερα! Δηλαδή τι συνέβη και πόση αύξηση είχαν μέσα σε έξι μόνον μήνες;» αναρωτιέται ο Θ. Σκυλακάκης.

Τα φάρμακα αποδίδουν πολλά λεφτά, οπότε και τα εμπλεκόμενα συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα. Ως εκ τούτου, υπάρχει ένα θέμα αν η παρέμβαση του ΕΟΦ, που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, θα καταφέρει να αποδώσει καρπούς. Είναι κάτι που θα κριθεί στο μέλλον. Διότι μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει τολμήσει να τα βάλει με τις εταιρείες. Και όποιος δηλώνει ότι θα «φτάσει το μαχαίρι» στο κόκαλο, μένει στο τέλος με το μαχαίρι... 



πηγη  ΠΡΕΖΑ TV

www.ygeianet.gr : Συνεχίζουμε


Μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ καθώς και των ΔΣ των υπολοίπων φορέων, καθώς και κοινή συνεδρίαση όλων των φορών αποφασίστηκε ότι πρέπει να τηρηθεί ενιαία παν-ιατρική στάση απέναντι στο εκτρωματικό νομοσχέδιο Λοβέρδου.

Η στάση αυτή συνοψίζεται στα εξής σημεία:

1. Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας

2.- Συνεχίζουμε την κατάληψη του υπουργείου Υγείας μέχρι τη μέρα τελικής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής

3.- Κηρύσσουμε απεργία διαρκείας από αύριο Παρασκευή, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι ιατρικοί φορείς (ΟΕΝΓΕ, ΠΙΣ, ΠΟΣΥΠΙΚΑ, συμβασιούχοι ΙΚΑ). Η απεργία θα διαρκέσει μέχρι τη μέρα τελικής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής

4.- Να ενεργοποιηθούν όλες οι Ενώσεις Γιατρών της χώρας, οι Ιατρικοί Σύλλογοι και οι Σύλλογοι των Γιατρών ΙΚΑ, ώστε να διοργανώσουν εκδηλώσεις έντονης διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.

Αύριο θα εκτυπωθεί κοινή αφίσα όλων των φορέων, η οποία τη Δευτέρα θα έχει φτάσει σε όλους τους νομούς της χώρας.