Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Εκκληση ανθρωπιάς.


Σας θερμοπαρακαλούμε "πολυχρονεμένη" μας Διοίκηση,
σταματήστε να βασανίζετε αυτή τη, ποταπή ομολογουμένως, μορφη συνδικαλιστή και δώστε του επιτέλους αυτά που του έχετε υποσχεθεί για τις βρωμιές που τον βάλατε να κάνει.
Δεν τον λυπόσαστε καθόλου να τον αναγκάζετε να τριγυρνάει όλη την ημέρα με την ουρά στα σκέλια στα γραφεία της μεγαλοφυούς σας διοίκησης,  με κίνδυνο να σας τα κοπρίσει ο κοπρίτης;
Δείξτε λίγο έλεος και απαλλάξτε τον απο το ολοήμερο γλύψιμό σας, γιατί και εσείς θα μουλιάσετε και αυτός θα αφυδατωθεί!
Τέλος σας παρακαλούμε τόσο εσας όσο και το ν. Παπαροστελάκο κάντε οικονομία στην φαιά σας ουσία (για όσους την χρησιμοποιούν), μην τη σπαταλάτε σε ίντριγκες , ύπουλες κακεντρέχειες και παστελοτερτίπια, γιατί θα τη χρειαστείτε λίαν συντόμως όταν θα σας κυνηγάνε και οι πέτρες.

Ημερίδα ή νυχτερίδα;

Η κ. Παπανικολάου και οι Διοικητές της 2ης ΥΠΕ αποφάσισαν να συναντηθούν στη Χίο προκειμένου να συζητήσουν τις πολιτικές υγείας στα νησιά του Αιγαίου. Υπέροχη ιδέα! Ακόμη πιό υπέροχο είναι ότι σκέφτηκαν να βρούν χορηγούς φαρμακευτικές εταιρείες, ώστε να μη μείνει καμιά αμφιβολία ποιοί είναι εκείνοι που χαράζουν την πολιτική υγείας και τη διοχετεύουν μ εύπεπτο τρόπο στα Οπενγκαβ στελέχη του υπουργείου υγείας.
Επί τη ευκαιρία, μιας και θα βρεθεί η Διοικήτρια της ΥΠΕ στη Χίο, ας ρωτήσει τον απόστρατο Διοικητή του εκεί Νοσοκομείου δύο πράγματα:
1.- Τι κατάληξη είχε η απόπειρα απεργοσπασίας που οργάνωσε καλώντας ακόμη και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου σε έγγραφες εξηγήσεις επειδή απήργησε και
2.- Αν το Νοσοκομείο Χίου είναι το κατάλληλο πεδίο εφαρμογής των μεθόδων ψυχολογικού πολέμου που απέκτησε στη Σχολή Πολέμου και τις οποίες τώρα κατευθύνει στοχευμένα κυρίως στο ιατρικό δυναμικό και ιδιαίτερα σε όσους δεν είναι αρκούντως πειθήνιοι στις πρακτικές του;
Αν κανείς λάβει υπόψη το ήδη βαρύ και τεταμένο κλίμα από τα δικαστήρια που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες και στα οποία σύρεται ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων ως κατηγορούμενοι και περίπου 70 ως μάρτυρες (!), είναι προκλητικό η Διοίκηση να πυροδοτεί επιπλέον εντάσεις και να αποδιαρθρώνει πλήρως το εργασιακό περιβάλλον.
Δημήτρης Βαρνάβας