Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Εφημερία 24ωρη κάθε 4 ημέρες χωρίς προσωπικό και υλικά




Σοσιαλιστικές αλλαγές.

ΜΑΤ τσάκισαν στο ξύλο λιμενεργάτες



Χτες ήταν οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ και σήμερα πήραν σειρά οι εργαζόμενοι στη ναυπηγο-επισκευαστική ζώνη του Περαμάτος για να «γευθούν» την «περιποίηση» από τις δυνάμεις καταστολής της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης του ΓΑΠ.

Όπως μας ενημερώνουν τηλεφωνικά,  διμοιρίες των ΜΑΤ τσάκισαν στο ξύλο λιμενεργάτες που πραγματοποιούσαν πορεία στον Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για την ανεργία που επικρατεί στην περιοχή και για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να παραδώσει την λειτουργία των λιμανιών σε μονοπωλιακούς ομίλους με ότι αυτό σημαίνει.

Πέρα απ’ τα δεκάδες χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ, ξυλοκόπησαν τόσο άγρια τους διαδηλωτές  με αποτέλεσμα 5 απ’ αυτούς να μεταφερθούν με τραύματα στο Ασκληπείο Νοσοκομείο Βούλας.


ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Ο καρατζαφέρης παρουσιάζει την “Τελική λύση”

Ματιά στο μέλλον

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...(4)

Κλειστό παραμένει και σήμερα το ΤΕΙ Πειραιά, μετά την απόφαση της συνέλευσης του Ιδρύματος να αναστείλει την εκπαιδευτική και διοικητική του λειτουργία για δύο ημέρες.
Το ΤΕΙ Πειραιά οδηγήθηκε στην συγκεκριμένη απόφαση καθώς με την χρηματοδότηση του 2011 δεν μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις σε υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικού αερίου και σε προμήθεια αναλωσίμων υλικών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εργαστηρίων.
Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, η διοίκηση του ΤΕΙ θα πραγματοποιήσει στο Αμφιθέατρο «Χατζηνικολάου», ενημέρωση και ανοικτή συζήτηση για τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα, εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης, ενώ αύριο στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Συνέλευσης του ΤΕΙ, ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.
Χθες, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Βασ. Παπάζογλου υποστήριξε πως ίσως και στο τέλος αυτής της εβδομάδας, θα έχουν δοθεί οι πρώτες δόσεις για όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και η υπόλοιπη δόση για το ΤΕΙ Πειραιά.

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...(3)

12/04/2011 (ΕΘΝΟΣ)
Εκτός εφημεριών το «Αρεταίειο» και το «Αιγινήτειο»


Εκτός συστήματος εφημεριών βγήκαν τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο», λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης.

Παρουσία των πρυτανικών αρχών και του προέδρου της Ιατρικής Σχολής, οι διοικήσεις τους αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα την αναστολή της συμμετοχής στις εφημερίες και στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία.

Τα νοσοκομεία παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, ενώ η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών. Διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση, οι εργαζόμενοι έκλεισαν χθες το πρωί τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε, πάντως, ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εκταμιευτούν οι πρώτες δόσεις του προϋπολογισμού και να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη.

«Καμπάνα» στο γιατρό του Ιπποκρατείου για το «φακελάκι»

12/04/2011  (ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ)

Ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος του χειρουργού ο οποίος συνελήφθη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με την κατηγορία ότι ζήτησε και πήρε «φακελάκι» ύψους 500 ευρώ.

Χτες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε η σύζυγος του ασθενή ο οποίος χειρουργήθηκε από τον κατηγορούμενο. «Μου πρότεινε να τον χειρουργήσει ο ίδιος. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα μου είπε χαρακτηριστικά: "Είδατε ότι έχω κάνει κάτι για σας. Και εσείς θα κάνετε κάτι για μένα". Σε επόμενη συνάντηση που είχα μαζί του μου είπε ότι θέλει 500 ευρώ μετά την εγχείρηση», κατέθεσε, μεταξύ άλλων, η σύζυγος του ασθενή. Ωστόσο, η ίδια, όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να μη δώσει χρήματα στο γιατρό, καθώς την ημέρα που η ίδια έδωσε το «φακελάκι» είχε ήδη γίνει το χειρουργείο και ήταν έτοιμο το εξιτήριο του συζύγου της, δεν κατάφερε να δώσει απάντηση.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, η οποία προσποιήθηκε ότι ήταν συγγενής του ασθενή και συνόδευε την καταγγέλλουσα. «Οταν μπήκαμε στο γραφείο του, αυτός αρνήθηκε ότι πήρε οτιδήποτε. Του είπαμε ότι θα κάνουμε και σωματική έρευνα και έλεγχο στο χώρο. Διαπίστωσα ότι όταν κινηθήκαμε προς το γραφείο, όπου ήταν επιμελώς κρυμμένα τα χρήματα, αυτός τότε είπε ότι δεν είχε πρόβλημα ώστε να υποβληθεί σε σωματική έρευνα», ανέφερε μεταξύ άλλων η αστυνομικός.

Ο κατηγορούμενος
Από την πλευρά του, ο γιατρός κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι «ούτε ζήτησε, ούτε πήρε ποτέ "φακελάκι" από την καταγγέλλουσα». Οπως ισχυρίστηκε, «προφανώς το άφησε στο γραφείο μου η σύζυγος του ασθενή χωρίς να το αντιληφθώ». Οταν κλήθηκε να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο η καταγγέλλουσα άφησε αυτά τα χρήματα στο γραφείο του είπε: «Η πιο καλοήθης εξήγηση είναι ότι το έκανε λόγω της υπερβολικής αναστάτωσης που είχε για την κατάσταση της υγείας του συζύγου της». Ωστόσο, ο ίδιος δεν παρέλειψε να υπονοήσει ακόμη και το ενδεχόμενο σκευωρίας που πιθανότατα στήθηκε σε βάρος του λέγοντας ότι «ο συναδελφικός χώρος δεν είναι και τόσο συναδελφικός».

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...(2)

Σταματούν τις προμήθειες σε νοσοκομεία
12/04/2011  (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Τη χορήγηση υλικού στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Κρατικό Νίκαιας και Γενικό Κρατικό Αθήνας σταματούν από αύριο κλιμακωτά οι προμηθευτές, ύστερα από απόφαση του Συνδέσμου τους, λόγω ανεξόφλητων χρεών.

Η διακοπή θα αρχίσει αύριο από τον Ευαγγελισμό, την Πέμπτη στο Κρατικό Νίκαιας και την Παρασκευή στο Γενικό Κρατικό Αθήνας. Ο Σύνδεσμος προμηθευτών παρακαλεί τα νοσοκομεία αυτά να μην προγραμματίσουν χειρουργεία από τις ημέρες αυτές και να παραδώσουν τις αντίστοιχες ημέρες τις παρακαταθήκες των υλικών που ανήκουν στην ιδιοκτησία των προμηθευτών.

Σύμφωνα με τους προμηθευτές, «τα νοσοκομεία μετά βίας έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους στους προμηθευτές του κλάδου μας, μέχρι και τον μήνα Φεβρουάριο του 2010».

48 εκατ. ευρώ θα πληρώσει η Johnson & Johnson για τις δωροδοκίες σε Ευρώπη, Ελλάδα


Ανταπόκριση από τη Νέα Υόρκη στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ» με τίτλο «Η Johnson & Johnson θα πληρώσει πρόστιμο 70 εκατ. δολαρίων», κάνει αναφορά σε δωροδοκίες που έγιναν σε ευρωπαϊκές χώρες -ανάμεσά τους και στην Ελλάδα- από την αμερικανική εταιρεία φαρμακευτικών σκευασμάτων και καλλυντικών Johnson & Johnson.
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αμερικανική εταιρεία Johnson & Johnson συμφώνησε με τις αρχές στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία να καταβάλει πρόστιμο ύψους 70 εκατ. δολαρίων (περίπου 48 εκατ. ευρώ). Ο όμιλος φέρεται να δωροδόκησε γιατρούς σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και να «λάδωσε» την ιρακινή κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει παραγγελίες.
Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας των αρχών λόγω των δωροδοκιών του αμερικανικού ομίλου στο εξωτερικό. Ανακρίσεις διεξάγονται και κατά άλλων αμερικανικών φαρμακευτικών εταιρειών, μεταξύ άλλων της Eli Lilly και της Merck.
Στην παρούσα περίπτωση στελέχη της Johnson & Johnson φέρονται ότι προσέφεραν αμοιβές ύψους 32 εκατ. δολαρίων σε δημόσιους υπαλλήλους στην Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα, προκειμένου να λάβουν παραγγελίες για ιατρικές συσκευές και προμήθεια φαρμάκων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Εκτός αυτού, η Johnson & Johnson φέρεται μεταξύ 2001 και 2003 να δωροδόκησε Ιρακινούς υπαλλήλους, προκειμένου να εξασφαλίσει παραγγελίες.
Ανέλαβε την ευθύνη
Η Johnson & Johnson είχε ενημερώσει τις αμερικανικές αρχές, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, το 2007 για πιθανές απόπειρες κατά του νόμου για την πάταξη της διαφθοράς, για να αποφύγει την αγωγή. Ως αποτέλεσμα, ο επικεφαλής του παραρτήματος για τις ιατρικές συσκευές Michael Dormer είχε παραιτηθεί. Την άνοιξη του 2010 -σημειώνεται- ο εμπορικός διευθυντής της θυγατρικής Depuy Robert Dougall είχε καταδικαστεί στη Μεγάλη Βρετανία σε δωδεκάμηνη φυλάκιση λόγω δωροδοκίας υπαλλήλων της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο όμιλος ανέλαβε την Παρασκευή την ευθύνη για τις αμοιβές. «Εχουμε προβεί σε βασικές αλλαγές και θα εμποδίσουμε την εμφάνιση στο μέλλον παρόμοιων περιστατικών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας William Weldon. Η Johnson & Johnson αγωνίζεται και σε άλλα μέτωπα. Τους προηγούμενους μήνες ο όμιλος έπρεπε να αντιμετωπίσει προβλήματα όσον αφορά την ποιότητα στη θυγατρική εταιρεία McNeil. Ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων FDA διενεργεί εκτός αυτού έρευνες και για αμφίβολες πρακτικές μάρκετινγκ του ομίλου.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...

Την άμεση διακοπή της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων και την άκρως επιλεκτική λειτουργία των εκτάκτων χειρουργείων του νοσοκομείου της Ελευσίνας "Θριάσιο" προτίθεται να εισηγηθεί εντός της εβδομάδας στα αρμόδια όργανα του ιδρύματος ο διευθυντής του αναισθησιολογικού τμήματος και της μονάδας πόνου του νοσοκομείου Εμμ. Αναστασίου. Αιτία αποτελεί η "τραγική και απαράδεκτη έλλειψη αναλώσιμων και μη υλικών που δημιουργεί κινδύνους στην ασφαλή αντιμετώπιση των χειρουργικών ασθενών", σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος ο Εμμ. Αναστασίου, σε εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς τον διοικητή του "Θριασίου" Άγγ. Λιόση.


Σύμφωνα με το έγγραφο του διευθυντή του αναισθησιολογικού τμήματος και της μονάδας πόνου του νοσοκομείου, το οποίο φέρει τίτλο "Τραγικές ελλείψεις αναλώσιμων και μη υλικών του αναισθησιολογικού τμήματος και του χειρουργείου", αριθμό πρωτοκόλλου 767 και ημερομηνία 6 Απριλίου 2011, το "Θριάσιο" πλήττεται από ανεπάρκεια ή πλήρη έλλειψη τουλάχιστον 19 αναλωσίμων και μη ιατρικών υλικών, που είναι άκρως απαραίτητα για την φροντίδα και την ασφάλεια των χειρουργικών ασθενών.
Ο ενδεικτικός κατάλογος, τον οποίο επισυνάπτει στο έγγραφό του ο Εμμ. Αναστασίου, περιλαμβάνει τα εξής υλικά: Αντλίες μετεγχειρητικής αναλγησίας, οξύμετρα για την παρακολούθηση των ασθενών, καλώδια ΗΚΓ, περιχειρίδες αναίμακτης μέτρησης της αρτηριακής πίεσης, καθετήρες και σάκοι αναρρόφησης, σωλήνες levine, ειδικοί τραχειοσωλήνες (μικρολαρυγγοσκόπησης, laser κ.λπ.), κοινοί τραχειοσωλήνες (διάφορα νούμερα), φαρυγγικοί αεραγωγοί, 3 way συνδετικά ενδοφλέβιων γραμμών, σύριγγες (άλλοτε άλλης χωριτικότητας), φλεβοκαθετήρες, βελόνες κοινές, βελόνες περιοχικής αναισθησίας (υπαραχνοειδούς, επισκληριδίου κ.λπ.), γάζες, ράμματα χειρουργείου, γάντια χειρουργείου, λευκοπλάστ, αναλώσιμα για συσκευές θέρμανσης αίματος κ.λπ.
Ο Εμμ. Αναστασίου υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στο έγγραφό του προς τον διοικητή του "Θριασίου": "Όπως αντιλαμβάνεστε, με τις ελλείψεις αυτές είναι αδύνατον το προσωπικό του αναισθησιολογικού τμήματος και του χειρουργείου να εργασθεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια για τους ασθενείς που καθημερινά διακινούνται στους χώρους του χειρουργείου".
Υπενθυμίζεται ότι, με εντολή του διοικητή του προς τους συντονιστές διευθυντές όλων των τμημάτων και των κλινικών του, το "Θριάσιο" είχε αναστείλει πρόσφατα τη λειτουργία του για όλα τα τακτικά περισταστικά, εξαιτίας της πολύ σοβαρής έλλειψης αναλωσίμων και μη ιατρικών υλικών. Η αναστολή είχε διάρκεια δέκα ημερών.