Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Μηχανήματα – τέλος από το Οβριόκαστρο.


 Με κάθε επισημότητα που αρμόζει στην εξαιρετική αυτή περίσταση, αποχώρησαν και τα τελευταία κουφάρια των μηχανημάτων που είχαν απομείνει στην κορυφή του Οβριόκαστρου, στην Κερατέα. Υπήρξε μάλιστα και επίσημο με υπογραφές πρωτόκολλο οριστικής παράδοσης – παραλαβής από τον Δήμο Λαυρεωτικής και την κοινοπραξία των εργολάβων, που ήθελαν πάση θυσία να μετατρέψουν την περιοχή σε χρυσοφόρο σκουπιδότοπο της Αθήνας.


Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς έφυγαν με κομμένα τα φτερά και σπασμένο τσαμπουκά. Η κάμερα του www.lavreotiki.com κατέγραψε την αποχώρηση και των τελευταίων μηχανημάτων τα οποία μεταφέρθηκαν με ευθύνη των εργολάβων πίσω στο εργοτάξιο της κοινοπραξίας. Εκτός από την εικόνα που αποτελεί από μόνη της ντοκουμέντο, παραθέτουμε επίσης και το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής σε πείσμα συνεργατών του υπουργού Ραγκούση, που εξακολουθούν με τρόπο εξευτελιστικό για τον πρωτοκλασάτο υπουργό να επιμένουν να λένε ότι «…τα μηχανήματα βρίσκονται στο βουνό και οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά με την παρουσία της αστυνομίας!!!» Ούτε επί εποχής Τσαουσέσκου δεν υπήρχε τόσο προκλητικά γελοία διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Το χειρότερο όμως είναι ότι υπάρχουν ακόμη δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της συμφοράς που τα πιστεύουν. Λίγη αξιοπρέπεια βρε παιδιά δεν βλάπτει, επιτέλους λίγη επαγγελματική τσίπα. Το ρεπορτάζ γίνεται στο δρόμο και όχι από το τηλέφωνο. Σας πήρανε χαμπάρι.



ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Το εκκολαπτήριο της 1ης ΥΠΕ

Το Ε.Σ.Υ. των Λοβέρδων


Μια εικόνα - 1000 λέξεις.


Το σημείωμα είναι γνήσιο (δεν πρόκειται για μοντάζ), προέρχεται από το Γ.Ν. Κιλκίς και είναι όντως αναρτημένο σε διάφορα σημεία, όπως στην καρδιολογική κλινική και στο γραφείο τεχνολόγων ακτινολόγων.
Λέει "Σας παρακαλούμε, λόγω έλλειψης υλικών, μη μας φέρνετε γλυκά, αν θέλετε μπορείτε να μας φέρνετε γάντια μ.χ. (μιας χρήσης), χαρτιά κουζίνας, χαρτοβάμβακα, καθετήρες, abbocath. Ευχαριστούμε".

Εντωμεταξύ, επειδή στο υπουργείο και στην αρμόδια ΔΥΠΕ δεν σήκωναν καν τα τηλέφωνα από το πρωί, και επειδή οι κύριοι "υπεύθυνοι" δεν ανταποκρίνονται ούτε σε φαξ, ούτε σε επιστολές διαμαρτυρίας, ούτε σε εξωδίκους, ούτε το δέρμα τους καταλαβαίνει από δημόσιες καταγγελίες σε συνεντεύξεις τύπου, ούτε από συλλαλητήρια για την κατάντια του νοσοκομείου, η υπεύθυνη κα Λέτα Ζωτάκη αναγκάστηκε να κάνει έκκληση για κάλυψη των ελλείψεων μέσω ραδιοφώνου.

Και επειδή κάποιοι "μεγάλοι" ραδιοφωνικοί σταθμοί και εκπομπές με πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο δεν φάνηκαν να συγκινούνται, η γιατρός αναγκάστηκε να καταφύγει σε μεσημεριανή εκπομπή αθλητικού ραδιοφώνου! Ακούστηκε λοιπόν η έκκλησή της από την εκπομπή "μπαμ και κάτω" του Νόβα - Σπορ FM!

Η κα Ζωτάκη κατήγγειλε λοιπόν ότι όχι μόνο έχουν σταματήσει από καιρό τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου λόγω των τραγικών του ελλείψεων, αλλά πλέον από σήμερα δεν θα μπορούν να γίνονται ούτε έκτακτες επεμβάσεις διότι πλέον τα υλικά επαρκούν μόνο για 1,5 ατύχημα ακόμα!

Αξίζει να σημειωθεί, πως λίγη ώρα μετά τη ραδιοφωνική παρέμβαση της γιατρού, εμφανίστηκε ξαφνικά αρμόδιος της ΔΥΠΕ στο νοσοκομείο και αφού διαπίστωσε και ο ίδιος τις ελλείψεις και υποσχέθηκε γενικώς και αορίστως ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, αποχώρησε με κατεβασμένο το κεφάλι. Με άλλα λόγια, ήλθε είδε και απήλθε!

Συγχαρητήρια πάντως στο σταθμό και στους υπεύθυνους της εκπομπής -που έχουν δείξει την κοινωνική τους ευαισθησία και στο πρόσφατο παρελθόν κάνοντας εκπομπή από τη δοκιμαζόμενη Κερατέα- καθώς και στους γιατρούς που αποδεικνύουν την προσήλωσή τους στο λειτούργημά τους κάνοντας πολύ περισσότερα από όσα τους αναλογούν. Το Ε.Σ.Υ. ή ό,τι ακόμα απομένει απ΄αυτό, μόνο χάρη σ' αυτούς υπάρχει.
http://diakyvernisi.blogspot.com