Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Για τα παιδιά μου ρε γαμώτο !

Με έκπληξη είδαμε την Τετάρτη πριν να ξεκινήσει η συνέλευση για την καταβολή των δεδουλευμένων και την επίσχεση εργασίας, μιά ανακοίνωση, στον πίνακα ανακοινώσεων έξω απο τη Διοίκηση, που  έγραφε οτι έχουν γίνει διορισμοί απο το παράθυρο συγγενών κάποιων "διοκούντων" και τι κάνει  το σωματείο, με υπογραφή  Α.Κ.Ε.???
Μετά απο μάζεμα και σύνθεση πληροφοριών φαίνεται να αληθεύει η καταγγελία .
Πρόκειται για διευθύντρια διοικητικό που  βρήκε δουλίτσα τον γυιό της μέσω του Πανεπιστημίου (Κρίμα να πάνε τζάμπα τόσες υποχωρήσεις!) και στην κόρη της μέσω του συνεργείου καθαρισμού που την προσέλαβε (με τον μισθό που δίνει στις καθαρίστριες άραγε) και την παραχώρησε στο λογιστήριο του νοσοκομείου!!! (Κρίμα να πάνε τζάμπα τόσες καθυστερήσεις!)
Το καλό είναι ότι η οικογένεια μπορεί να χρησιμοποιεί πλέον ένα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις της και να σωθεί ο πλανήτης.
Το κακό είναι οτι το "νόμιμο" δεν είναι πάντα και "ηθικό" και οτι το ανήθικο απαιτεί τα ανταλλάγματά του.
Από την άλλη μεριά ο συντάκτης της ανακοίνωσης δεν δίστασε να κατασπαράξει την συντρόφισσά του προκειμένου να βρεί ευκαιρία  να επιτεθεί, κατα την προσφιλή του μέθοδο, στο σωματείο και να κάνει διαφήμιση στο κυοφορούμενο "μόρφωμα Α.Κ.Ε."
Παριστάνει και τον ηθικό ένώ αρνείται να γνωστοποιούνται τα ποσά που παίρνει για υπερωριακή αμοιβή!! ενώ δεν βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Τι γίνεται σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ στο "ΑΤΤΙΚΟΝ" γιατί αρχίσατε και βγάζετε τα μάτια σας μεταξύ σας;
Για ποιά "ηθική" και ποιά "αξιοπρέπεια" πλακώνεστε αφού έχετε χάσει και τα δύο, ή μήπως είναι κάτι άλλο που γεννιέται μέσα απο την λάσπη;  Ακου Κουφή Εξήγηση.
Ρε ουστ απο δώ λαμόγια 


ΚΟΒΕΙ ΚΑΘΕ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ!


ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ - ΟΤΑ!
Να κόψει κάθε επαφή με το ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε σήμερα Πέμπτη (19.5) η ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, η συντονιστική επιτροπή της παράταξης χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, χαρακτηρίζοντας την εφαρμοζόμενη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική, "την πιο βάρβαρη, την πιο αντιλαϊκή, την πιο αντεργατική πολιτική με την οποία ιστορικά βρέθηκε αντιμέτωπη η εργατική τάξη της χώρας μας".
Σημειώνεται ότι γραμματέας της συντονιστικής επιτροπής της ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ, είναι ο Πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ, έχει ως εξής:

Η Π.Α.Σ.Κ.Ε. – Ο.Τ.Α. πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, πρωτοπόρα σε κάθε κινητοποί­ηση μάχεται για να προασπίσει τα ανεξάρτητα συμφέροντα των δυνάμεων της εργασίας, για τη βελτίωση του επιπέδου και της ποιότητας της διαβίωσης, για μια κοινωνία αλληλεγγύης και δικαι­οσύνηςόπου οι δυνάμεις της μισθωτής εργασίας θα έχουν το ρόλο που τους ανήκει.

Ουδέποτε χειραγωγήθηκε και πάντα διατηρούσε την αυτονομία της σε σχέση με τον πολιτικό φορέα. Ουδέποτε λειτούργησε ως ιμάντας κομματικών εντολών, αποδεικνύοντας πολλές φορές στην πράξη την ανεξαρτησία της. Επαφές και επικοινωνία υπάρχει στο πλαίσιο του διαλόγου και της αμφίδρομης πληροφόρησης.
Εδώ και ένα χρόνο σεβόμενοι τους εαυτούς μας και εκφράζοντας τους εργαζόμενους που μας εμπιστεύτηκαν, κάναμε λόγο για την πιο βάρβαρη, την πιο αντιλαϊκή, την πιο αντεργατική πολιτική με την οποία ιστορικά βρέθηκε αντιμέτωπη η εργατική τάξη της χώρας μας.
Η κοινωνία οδηγείται στην φτώχια και την εξαθλίωση, ενώ η πολιτική «συνταγή» που η Κυβέρνηση, το Δ.Ν.Τ. και η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζουν, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαι­ώματα. Αποδεδειγμένα πλέον, η πιο σκληρή και απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη πολιτική που είδε ποτέ ο τόπος δεν οδηγεί στην επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος. Η κυβέρνηση σύρεται σε μια πολιτική που είναι «έξω από την πολιτική φυσιογνωμία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.» και μάλιστα χωρίς να έχει αποτελέσματα.
Ειδικότερα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη την ολο­μέτωπη επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της, ξεπουλώντας τις υπηρεσίες «φιλέτα» στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Απροειδοποίητα και με «τροπολογίες εξπρές» μπαίνει πλέον σε αμφισβήτηση η εργασιακή μας υπόσταση αλλά και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πολιτική επιλογή που μας βρίσκει αδιαπραγμάτευτα αντίθετους!
Πολιτική επιλογή στην οποία ουδέποτε συμφωνήσαμε και στηρίξαμε!
Πολιτική επιλογή την οποία, συνεπής στις αρχές και στις ιδέες μας συλλήβδην απορρίπτου­με!
Πολιτική επιλογή για την οποία ουδέποτε θα μπούμε στη θέση να αιτιολογήσουμε και να απολογηθούμε στα μέλη μας αλλά και στους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε και μας έχουν εμπιστευτεί.
Χωρίς να κρύψουμε ποτέ τις κομματικές μας επιλογές έχουμε αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι αυτές δεν μας δεσμεύουν και δεν μας καθοδηγούν όταν βρίσκονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Το αποδείξαμε στο παρελθόν, το αποδεικνύουμε σήμερα και θα συνεχίσουμε στο μέλλον.
Δεν είμαστε «κομματικό παράρτημα» κανενός μέσα στα συνδικάτα. Είμαστε το πιο δυναμικό, το πιο παραγωγικό, το πιο αγωνιστικό κομμάτι του κλάδου μας. Λειτουργούμε και καθορίζουμε τη στάση μας με όρους παράταξης που η δύναμη και οι δεσμεύσεις της πηγάζουν αποκλειστικά και μόνο από τη θέληση και τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπούμε και μας εμπι­στεύονται.
Αυτή την ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ αυτονομία δεν την εκχωρούμε σε κανέναν. Είναι η ελπίδα και η δύναμή μας. Οφείλουμε να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.
Διαπιστώνοντας πλέον αγεφύρωτο χάσμα πολιτικής αντίληψης, ιδεών και ιδανικών για τα οποία παλέψαμε και αγωνιστήκαμε, δηλώνουμε πως πλέον καμιά πολιτική συνάφεια δεν έχουμε με τον πολιτικό χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως αυτός εκφράζεται. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου να καταργηθεί το «βάρβαρο μνημόνιο» και να ανατραπούν οι πολιτικές που το εκφράζουν.
Με την απόφασή μας αυτή οριοθετούμε ξεκάθαρα τις θέσεις μας και την τακτική μας απέναντι σε όλους: κυβέρνηση, αντιπολίτευση, συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικαλιστικές παρατά­ξεις. Κυρίως όμως απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και αγωνιστικότητας σε όλους του εργαζό­μενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πως θα είμαστε με όλες τις συνθήκες στην πρώτη γραμμή του ΑΓΩΝΑ.

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥΣ.

Αθήνα, Πέμπτη 19 Μαϊου 2011
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής της ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ


Έκρυθμη κατάσταση στη Βουλή μετά τα λεγόμενα Καμμένου


thumb
Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε στη Βουλή μετά το χαρακτηρισμό του πρωθυπουργού ως «έμμισθο broker», δηλαδή μεσίτη ξένων συμφερόντων από το βουλευτή της ΝΔ Πάνο Καμμένο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής κάλεσε τη ΝΔ να πάρει θέση απέναντι στο χαρακτηρισμό του Πάνου Καμμένου, χαρακτηρίζοντας «γελοία» τη συμπεριφορά του. Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι τα Cds αγοράστηκαν από τον Ιούλιο ως το Σεπτέμβριο του 2009 επί ΝΔ και η μεγάλη πώληση έγινε το Νοέμβριο του 2009 με τη διοίκηση που είχε οριστεί επί ΝΔ.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ.Ραγκούσης από την πλευρά του ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Καμμένου από τη ΝΔ λέγοντας πως «Για εμάς δεν υπάρχει θέμα Καμμένου. Υπάρχει θέμα Σαμαρά. Εάν ο κ. Σαμαράς τον κρατήσει στη ΝΔ μετά από όσα είπε αναλαμβάνει την ευθύνη για την
κατάπτωση του πολιτικού βίου».
Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας κράτησε αποστάσεις, λέγοντας  ότι «ό,τι λέει ένας βουλευτής δε σημαίνει ότι έχει και την υποστήριξη του κόμματος».
Ανάλογη στάση κράτησε και ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης λέγοντας: «όποιος εκφράζει τέτοιες απόψεις, οφείλει να φέρνει και τα στοιχεία που τις αποδεικνύουν».

Για λεγόμενα που υπερέβησαν τα όρια έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ενώ ο Θανάσης Παφίλης ζήτησε να απαντηθούν τα ερωτήματα από το ΚΚΕ.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι  «όσο καλούμε την κυβέρνηση άλλο τόσο καλούμε και τον κ. Καμμένο να δώσουν τα σχετικά στοιχεία στη δημοσιότητα».

Αντίστοιχο αίτημα υπέβαλε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης καλώντας το βουλευτή να αιτιολογήσει τα λεγόμενά του.

Τέλος, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι θα καταθέσει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα

http://www.topontiki.gr/

Oλομέτωπη επίθεση στο ωράριο εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων


της Αγγελικής Φατούρου

Mετά τις βάρβαρες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, που επέβαλε η κυβέρνηση κάτω από τις επιταγές της τρόικας και του μνημονίου υποδούλωσης και μπροστά στις νέες μειώσεις που προβλέπονται για το αμέσως επόμενο διάστημα με την εφαρμογή του κατάπτυστου ενιαίου μισθολογίου, στο στόχαστρο μπαίνει ανοιχτά πλέον το ωράριο εργασίας.
Eδώ και αρκετό διάστημα η κυβέρνηση με την πλήρη και ανοιχτή πλέον υποστήριξη της NΔ, έχει επιδοθεί σε μια χυδαία προπαγάνδα ενάντια στο ωράριο εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, με στόχο να ανατρέψει το κατακτημένο με αγώνες και θυσίες, εδώ και δεκαετίες 37ωρο. Nυχθημερόν στελέχη της κυβέρνησης, της NΔ, μεγαλοβιομήχανοι, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, όλα τα αρπακτικά της άρχουσας τάξης, περιοδεύουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, σε ραδιοφωνικές εκπομπές, στα έντυπα μέσα, μιλώντας προκλητικά για «εξορθολογισμό» του ωραρίου εργασίας ανάμεσα στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Kαι ο λεγόμενος εξορθολογισμός τους σημαίνει αύξηση του ωραρίου εργασίας στο δημόσιο, από τις 37 στις 40 ώρες εβδομαδιαίως, ώστε εξισωθεί προς τα πάνω με αυτό των ιδιωτικών υπαλλήλων. H εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, στο δημόσιο τομέα, θα επιφέρει ένα ακόμα καίριο πλήγμα στα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων και στρώνει ακόμα περισσότερο το έδαφος για την πλήρη ανατροπή και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Aξίζει να σημειώσουμε ότι η επιχειρούμενη αύξηση του χρόνου εργασίας κατά 2.5 ώρες εβδομαδιαίως, σημαίνει αυτόματα ταυτόχρονη αύξηση του εργασιακού χρόνου κατά μια ημέρα το μήνα. Mπροστά την ανατροπή αυτή, μόνο έκπληξη μπορεί να προκαλέσει η εκκωφαντική σιωπή της ηγεσίας της AΔEΔY. Όλο αυτό το διάστημα και ενώ θα έπρεπε να ενημερώνει και να προετοιμάζει τους εργαζομένους για σκληρούς και παρατεταμένους αγώνες για την υπεράσπιση του μισθού και του ωραρίου, αντίθετα αρκέστηκε στην έκδοση ενός δελτίου τύπου στο οποίο καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για την αύξηση του χρόνου εργασίας. Mε τη συνολική της στάση αποδεικνύει περίτρανα ότι βάζει τις πλάτες της στην εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης-EE-ΔNT. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στους εργαζομένους, όταν αντί να οργανώνει πλατιούς εργατικούς αγώνες, ακολουθεί τη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής με την ευθύνη των κυρίαρχων παρατάξεων, της κυβερνητικής ΠAΣKE και της ΔAKE.
Oι εργαζόμενοι ολόκληρου του δημόσιου τομέα, όπου κι αν βρίσκονται, σε δημόσιες υπηρεσίες, στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση, στην τοπική αυτοδιοίκηση, θεωρούμε ότι πρέπει να ζωντανέψουν μαζικά τις συλλογικές τους διαδικασίες. Nα συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία τους με αγωνιστικά αιτήματα υπεράσπισης των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Oφείλουν να προετοιμαστούν και να οργανώσουν μέσα από τα σωματεία τους ενιαίους και παρατεταμένους αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής που επιβάλλουν κυβέρνηση -EE και ΔNT.

Αποκρατικοποιήσεις: H νέα μεγάλη φάρσα


thumb
του Αλέξανδρου Μερκούριου
Κατεβάζοντας μια πολύ καλή «εντεκάδα» συμβούλων η Διϋπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) ανακοίνωσε πομπωδώς (και για μία ακόμη φορά) την προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας. Βέβαια η ανακοίνωση έγινε μάλλον μόνο για να πληρωθούν οι σύμβουλοι (και να το «ακούσει» η Τρόικα) αφού στην πραγματικότητα το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων εξελίσσεται σε μια μεγάλη φάρσα. Με συμβούλους ή άνευ…
Κατ’ αρχήν η «στοχοθέτηση» και μόνο των συμβούλων, ανά πρόγραμμα αποκρατικοποίησης, δείχνει καθαρά τις προθέσεις: ΟΙ Γερμανοί (Deutsche Bank - London) και η Εθνική Τράπεζα «παίρνουν» τον ΟΠΑΠ. Τι κι αν σήμερα η ΕΤΕ έχει σχεδόν την ίδια κεφαλαιοποίηση με το κρατικό μαγαζί των στοιχημάτων… Η Credit Suisse και η Eurobank Equities παίρνουν τα Λαχεία. Οι Γάλλοι με τα εν Ελλάδι υποκαταστήματα (Credit Agricole με Εμπορική Τράπεζα και Societe Generale με Γενική Finance) παίρνουν τον ΟΔΙΕ (Ιπποδρομίες) και την ΕΛΒΟ την αμυντική βιομηχανία της Θεσσαλονίκης) αντίστοιχα. Οι αυτοκινητόδρομοι και οι προσαρμογές στα έργα πάνε στους Ernst & Young, Rothschild και Barclays. Κι αν δεν κάνω λάθος η τελευταία είναι η τράπεζα που είχε στοιχηματίσει πρώτη στην ελληνική χρεωκοπία στα τέλη του 2009… Το κοίτασμα αερίου «Νότια Καβάλα» πάει στην πολυεθνική HSBC και τη Eurobank, οι συχνότητες στις Analysys Mason και Aegis Systems, ενώ το μεγαλεπήβολο έργο των ακινήτων πάει σε κοινοπραξία ΟΛΩΝ των ελληνικών τραπεζών υπό την καθοδήγηση της ΕΤΕ.
Τι θα γίνει; Μην εκπλαγείτε αν μετά μερικούς μήνες δεν έχει γίνει τίποτα. Και απλώς πληρωθούν οι σύμβουλοι για τον κόπο τους. Εξηγούμαι, με όσα έχουν «γίνει» μέχρι σήμερα:
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΩΤΟ: Τα αεροσκάφη της πρώην Ολυμπιακής. Τα τέσσερα Airbus Α340 τα οποία εκτελούσαν τα δρομολόγια σε ΗΠΑ και Καναδά, ήταν από τις πιο απλές υποθέσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων προς πώληση. Ήταν σχετικά καινούργια, δεν είχαν βάρη και προσφέρθηκαν προς πώληση από τα τέλη του 2009. Τα λάθη ξεκίνησαν από τότε. Η αποτίμησή τους στις αρχές του 2010 διαμορφώθηκε στα 180 εκατ. ευρώ. Σύμβουλος ανέλαβε η Lazard (για το ρόλο της οποίας στο ελληνικό χρέος είχαμε γράψει προ μηνός στο «Π»). Ενάμισυ χρόνο μετά και ύστερα από το διεθνή διαγωνισμό, που διενήργησε η Lazard για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου, βρέθηκε τελικά πλειοδότης. Ήταν η αμερικανική εταιρεία Cirrus η οποία βέβαια προσέφερε τα μισά. Δηλαδή 95 εκατ. ευρώ. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα και για άγνωστους λόγους οι αμερικανοί απέσυραν την προσφορά τους! Και τώρα η κυβέρνηση, οποία ανέμενε η εξαγορά αυτή να είχε ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011, αναγκάζεται να κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό και να τον επαναπροκηρύξει… Σπουδαίος σύμβουλος. Μια λεπτομέρεια βέβαια: Ήταν ο ίδιος σύμβουλος που μαζί με την Εθνική, είχαν αναλάβει την «επιτυχημένη» αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής επί Χατζηδάκη. Την αποκρατικοποίηση που έχει στοιχίσει στο δημόσιο πάνω από 1 δις. ευρώ, αφού οι υπάλληλοι δεν απολύθηκαν, αλλά πληρώνονται ακόμη...  Έτσι, βέβαια, κάνουν αποκρατικοποιήσεις και τα παιδιά του Δημοτικού. Γιατί να πληρώνονται οι σύμβουλοι;
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Το 10% του ΟΤΕ. Η πώληση επιπλέον ποσοστού της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στον ΟΤΕ ήταν άλλο ένα αυτονόητο κεφάλαιο στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Το κράτος ήθελε να πουλήσει για να πάρει το χρήμα και η Deutsche Telekom ήθελε να αγοράσει για να πάρει τον έλεγχο του καταστήματος. Τον Απρίλιο μάλιστα αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της ελληνικής πλευράς ότι επιθυμεί να ενεργοποιηθεί η πρόβλεψη της συμφωνίας του 2008 που αναφέρεται στη δυνατότητα του ελληνικού δημοσίου να πουλήσει με υπερτίμημα, πηγές της γερμανικής εταιρίας έσπευσαν να δηλώσουν ότι και αυτοί το επιθυμούν. Και ξαφνικά, ένα από τους δύο …αγγέλους των κακών ειδήσεων από τη Γερμανία (η Financial Times Deutschland) έβγαλε το λαβράκι: Η Deutsche Telekom επιθυμεί την αναβολή της αγοράς του ποσοστού του ΟΤΕ. Το δημοσίευμα επικαλέστηκε στην κρίση της ελληνικής οικονομίας και τα μειωμένα οικονομικά αποτελέσματα του οργανισμού στο τρίμηνο. Εφόσον το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί η εξέλιξη είναι άλλη μία δυσάρεστη έκπληξη για το οικονομικό που σχεδίαζε να ξεκινήσει το εγχείρημα των αποκρατικοποιήσεων από την "εύκολη" περίπτωση του ΟΤΕ. Κυρίως όμως αναδεικνύει την απρονοησία του, καθώς για την πώληση του επιπλέον ποσοστού δεν απαιτείται ούτε η διενέργεια διαγωνισμού ούτε η πρόσληψη συμβούλου, αφού πρόκειται για μία πράξη που θεωρείται συνέχεια παλαιότερης αποκρατικοποίησης.
Μία συνέχεια που απαιτούσε μια απλή διαπραγμάτευση. Οι Γερμανοί δήλωναν μεν ότι δεν θα πληρώσουν όσο-όσο για να πάρουν το επιπλέον 10%, αλλά το πρόβλημά τους δεν είναι η τιμή.  Άλλωστε, με βάση τα σημερινά επίπεδα της μετοχής του ΟΤΕ ακόμη και αν προστεθεί το υπερτίμημα του 15%, η αξία εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερη από το μισό αυτής στην οποία οι Γερμανοί είχαν αγοράσει το αρχικό ποσοστό. Αυτό που θέλουν οι Γερμανοί είναι η άρση της μονιμότητας των υπαλλήλων. Και μάλιστα θέλουν να χωρίς καθυστέρηση και χωρίς δική τους ανάμιξη ώστε η Deutsche Telekom, ως κάτοχος του 40% ή και πλέον, να έχει την ευχέρεια να διοικήσει την εταιρία όπως επιθυμεί. Και τώρα το μπαλάκι πέφτει στην κυβέρνηση…
Αν όμως κύριοι δεν μπορείτε να βγάλετε πέρα ούτε αυτά, με συμβούλους ή χωρίς, πως θα προχωρήσουν οι πιο δύσκολες περιπτώσεις; Και εκεί, ούτε οι καλοπληρωμένοι χαρτογιακάδες δεν θα μπορέσουν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά

προφανώς και δεν τα λένε...


Δεν ομολογούν φυσικά, ότι μόνο χάρη στην υπευθυνότητα των νοσοκομειακών γιατρών δεν κατέρρευσε το εφημεριακό σύστημα, την ώρα που το υπουργείο της τρόικας τινάζει στον αέρα την αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού.
Δεν λένε φυσικά, ότι οι γιατροί εξαναγκάζονται σε παράνομα, καθ υπέρβαση ευρωπαϊκών νόμων και προεδρικού διατάγματος και εξοντωτικά ωράρια εργασίας, για την κάλυψη των εφημεριών. Εφημεριών πού πολλοί γιατροί δεν θα πληρωθούν. Εφημεριών που είναι απλήρωτες από τον Σεπτέμβρη ή τον Δεκέμβρη.
Δεν λένε φυσικά ότι η εφημερία παρότι υπερωρία, ποτέ δεν πληρώθηκε σαν τέτοια. Ούτε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές υποχρεώνονται να συμμετέχουν χωρίς αμοιβή σε επιτροπές κρίσεων, προμηθειών και διαφόρων ελεγκτικών μηχανισμών και ότι καθημερινά δίνουν μάχες ζωής για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας που δέχεται εγκληματική επίθεση από την πολιτική του μνημονίου.
Και φυσικά δεν λένε ότι επιχειρούν να υποχρεώσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να εκτελεί ρόλο εισπράκτορα για το 5ευρο, ακόμη και ρόλο αστυνομικού ανακριτή, ενώ συγχρόνως εφημερεύει.
Δηλώνουμε ότι, ο γιατρός και ο νοσηλευτής κατά την εφημερία επιτελούν εκ του ρόλου τους, έργο φροντίδας απέναντι στον άρρωστο. Ο χρόνος και η σκέψη τους είναι και οφείλουν να είναι απόλυτα εστιασμένα σ αυτό το ρόλο. Δεν είναι εισαγγελείς και δεν θα παίξουν ούτε τους λογιστές, ούτε τους ταμίες εις βάρος του αρρώστου.
Καταγγέλουμε την διοίκηση Λοβέρδου στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ότι επιχειρεί να ενοχοποιήσει τους εργαζόμενους για τα εγκληματικά αδιέξοδα που έχει συσσωρεύσει η πολιτική της στην δημόσια υγεία.
    Εντεταλμένοι του υπουργού δεν νομιμοποιούνται να εμφανίζονται ως τιμητές της δημόσιας υγείας, την ίδια ώρα που εργάζονται εντατικά στην κατεύθυνση της κατάργησης του δικαιώματος της ισότιμης και καθολικής πρόσβασης στις δομές υγείας.
    Το πιο πολύτιμο κεφάλαιο αυτού του νοσοκομείου είναι το ανθρώπινο δυναμικό του. Κρατήσαμε και κρατάμε λειτουργικό το νοσοκομείο Ρεθύμνου, κάτω από τραγικές και αντίξοες συνθήκες. Οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται ανάλογα με τις κομματικές επιλογές. Αυτοί  που θα συνεχίσουν να είναι εδώ, απέναντι στον άρρωστο, είναι οι εργαζόμενοι.
Και θέλουμε να μπορούμε να τον κοιτάμε στα μάτια.
Για ακόμη μια φορά επαναλαμβάνουμε.

    Την κρίσιμη αυτή περίοδο, σε κλειστά γραφεία κρίνεται η τύχη του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Ρεθύμνου. Μόνο η συστράτευση της κοινωνίας και η πολιτική πράξη των θεσμικών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωση και την ανάπτυξη του νοσοκομείου.
                          ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
http://kinisith.blogspot.com

Κατέπεσαν οι γελοίες κατηγορίες


Δικαζόταν σήμερα στο ΣΤ' ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ το εκλεγμένο Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της περιόδου 2006-2010 ( Κ. Μουτζούρης, πρ. Πρύτανης, Ι. Πολύζος και Γ. Σπαθής, πρ. Αντιπρυτάνεις) για " παράβαση καθήκοντος με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο ηθικό όφελος" λόγω της φιλοξενίας της ιστοσελίδας της διαδικτυακής διεύθυνσης INDYMEDIA ΑΤΗΕΝS σε server του Ιδρύματος.

Λεπτομέρειες γ’ αυτή την υπόθεση μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Το αποτέλεσμα αυτής της δικαστικής διαδικασίας ήταν να φανεί ολοκάθαρα το γελοίο των κατηγοριών και οι κατηγορούμενοι, με εισαγγελική μάλιστα πρόταση να αθωωθούν.

Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν, στις απολογίες τους, την κατηγορία και χαρακτήρισαν την δίωξη τους "πολιτική", και κατευθυνόμενη θα λέγαμε εμείς κάτι όμως που δεν μπόρεσε να σταθεί ακόμα και σε ένα αστικό δικαστήριο




ΠΗΓΗ:  ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Ο κακός λύκος και τα χαζά γουρουνάκια

Αυτοί παριστάνουν οτι πασχίζουν να συγκρατηθούν και να μειωθούν οι δαπάνες για την υγεία , ενώ η αλήθεια είναι οτι ο στόχος είναι να μην θιγούν στο ελάχιστο τα υπερκέρδη των αφεντικών τους.
Πως αλλοιώς να εξηγηθεί το γεγονός οτι η τιμή του παρατηρητηρίου είναι 2224% !!! πάνω απο την επικρατούσα τιμή της ελεύθερης αγοράς για τους νάρθηκες οσφύος;
Γιατί και ποιός έχει συμφέρον να θεωρείται νόμιμη η αγορά του συγκεκριμένου υλικού στην τιμή των 336 ευρώ ενώ η ιδιωτική κλινική μπορεί να αγοράσει το ίδιο υλικό με 15 ευρώ;
Ποιός είναι το αφεντικό του παρατηρητηρίου και ποιοι είναι τα αφεντικά του αφεντικού;
Περνιόσαστε για ξύπνιοι εκει στο Υπουργείο Υγείας βάζοντας το μακρύ αρπακτικό σας χέρι στις τσέπες των ασφαλισμένων, συγχωνεύοντας νοσοκομεία, απογυμνώνοντας τα απο νοσηλευτές και γιατρούς, και αφήνοντας απλήρωτα τα δεδουλευμένα έξι μηνών παριστάνοντας οτι  εξορθολογίζετε τις δαπάνες; Την λογική αποδομείτε και έχετε και την απαίτηση να πεισθούμε για το "αγαθό" των προθέσεών σας περί της "σωτηρίας" μας.
ΥΓ 1.   κε Μόσιαλε όπως αντιλαμβάνεσαι αν και πρόεδρος δεν   ΙΣΤΑσαι, πεσμένος μέσα  στη λάσπη επέλεξες να κυλιέσαι .
ΥΓ 2    Βάλτε και μερικές υπερωρίες στον καινούργιο σύμβουλο υποκριτικής, κρίμα να δουλεύει ολονυχτίς για την σκηνοθεσία της επόμενης παράστασης



Ο Α. Λοβέρδος προσλαμβάνει ειδικό σύμβουλο για να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός!

19/05/2011
(Υgeianet)

Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος έχει προσλάβει εκατοντάδες συμβούλους, ομοίως και ο υφυπουργός κ. Τιμοσίδης, επιβαρύνοντας το δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ για μισθούς και αντίστοιχα ποσά για ...υπερωρίες (κλικ εδώ).

Το τελευταίο κατόρθωμα του υπουργού θυμίζει ηγεμόνα της Ελληνιστικής εποχής και προκύπτει από την έφεση που εκείνος διαθέτει περί την ηθοποιία. Γνωρίζοντας ότι μόνη η έφεση δεν αρκεί να μετατρέψει έναν ερασιτέχνη σε επαγγελματία, για τούτο ο κ. Λοβέρδος προσέλαβε στο γραφείο του έναν ηθοποιό για να τον διδάξει τεχνικές προκειμένου να τελειοποιήσει το ταλέντο του !

Αν αμφιβάλλετε κάντε κλικ εδώ ώστε να πάψει κάθε αμφιβολία σας, με ταυτόχρονο κίνδυνο ν΄ ανέβει το αίμα στο κεφάλι σας.

Δηλώσεις Ηλ. Μόσιαλου - για δαπάνες στην περίθαλψη- προσλήψεις στο ΕΣΥ με βάση τις πραγματικές ανάγκες

19/05/2011  (ΑΠΕ)


«Απολύσεις γιατρών στο ΕΣΥ, όχι. Αλλά αυτό που πρέπει να γίνει από εδώ και εμπρός είναι να δούμε τις πραγματικές ανάγκες. Οι προκηρύξεις και οι θέσεις των γιατρών δεν έβγαιναν με βάση τις πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ. Όχι με βάση τι γιατρούς και τί ειδικότητες χρειαζόμαστε, αλλά με βάση ιστορικές κατανομές. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο να προσλαμβάνουμε γιατρούς που έχουν υψηλές δεξιότητες και κάνουν σωστά τη δουλειά τους, καλύπτοντας πραγματικές ανάγκες» είπε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ΙΣΤΑΜΕ Ηλίας Μόσιαλος για την αναμόρφωση του ΕΣΥ.

Συμφώνησε με την ανάγκη για αξιολόγηση και των γιατρών του ΕΣΥ, ενώ για τις περικοπές στις ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες υπογράμμισε: «το 2000 διαθέταμε περίπου 1 δισ. ευρώ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκτός νοσοκομείων. Είναι το ποσό που δίναμε στα φαρμακεία. Εννέα χρόνια μετά, το ποσό αυτό είναι 5,1 δισ. Μια αύξηση που υπερβαίνει το 400%, ενώ σε αντίστοιχες χώρες του εξωτερικού δεν υπερέβη το 50-60%.

Το 2004 το ΙΚΑ έδινε γύρω στα 40 εκατ. ευρώ για εξετάσεις που γίνονταν στον ιδιωτικό τομέα. Το 2008 το ποσό αυτό ανήλθε σε 160 εκατ. ευρώ. Δικαιολογείται αυτή η έκρηξη της δαπάνης; Προφανώς όχι. Ο ΟΠΑΔ, το 2004 είχε ένα σύνολο δαπάνης ιατρικών εξετάσεων, επισκέψεων και φαρμάκου γύρω στα 850 εκατ. ευρώ και τέσσερα χρόνια μετά, το ποσό αυτό διπλασιάστηκε. Η σπατάλη που έγινε όλο αυτό το διάστημα - τα τελευταία 8-9 χρόνια με αποκορύφωμα την τετραετία 2004-2008 - έγινε χωρίς να έχουμε δει καμία βελτίωση στις υπηρεσίες υγείας. Δεν είναι μόνο η εξοικονόμηση που θα γίνει με την οργανωτική αναδιοργάνωση, αλλά και αναδιάταξη προσωπικού, ώστε να μεταφερθεί προσωπικό από κλινικές και υπηρεσίες όπου υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση προσωπικού απ'' αυτή που χρειαζόμαστε. Και καλύτεροι μηχανισμοί εποπτείας του συστήματος υγείας.

Αυτό που επιδιώκει να κάνει η κυβέρνηση είναι να θεσπίσει ενιαίους κανόνες λειτουργίας. Να φτιάξει σιγά-σιγά τα πληροφοριακά δίκτυα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, που θα συμπεριλαμβάνει από εδώ και στο εξής και τις εργαστηριακές εξετάσεις και τις παραπομπές από έναν γιατρό σε άλλον, έτσι ώστε να γνωρίζει το σύστημα τί πραγματικά συμβαίνει στην κίνηση των ασθενών και τι πραγματικά πληρώνει».