Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Κι αφού η ομιλία του πρωθυπουργού τους έπεισε, του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης


Φωτογραφία τραβηγμένη την Παρασκευή 4/11/2011 όταν όλη η Ελλάδα κρατούσε την ανάσα της.
Τους «κύριους» της φωτογραφίας τους στείλαμε στη βουλή για να μας εκπροσωπήσουν

Η κίνηση "Δεν Πληρώνω το χαράτσι" παίρνει μεγάλες διαστάσεις


Ακόμη τρεις μεγάλοι δήμοι της Αττικής προστέθηκαν στο «κύμα»ενάντια στο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που ξεκίνησε από τη Νέα Ιωνία.Νομική βοήθεια σε όσους δημότες δεν επιθυμούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων. Πρόκειται για τους Δήμους Περιστερίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και....
Σαρωνικού (Καλύβια-Ανάβυσσος-Π. Φώκαια), όπου οι διοικήσεις αποφάσισαν να προσφέρουν νομική βοήθεια σε όσους δημότες θελήσουν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που θέλει να εισπράξει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού, εξηγώντας και το πώς μπορεί να αποφευχθεί η πληρωμή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Η. Γκότσης, έχει από την περασμένη εβδομάδα διαθέσει προσωπικό που παρέχει πληροφορίες στους δημότες για το πώς να πληρώνουν τους λογαριασμούς μέσω των τραπεζικών ΑΤΜ, αφαιρώντας το ειδικό τέλος. Το ίδιο προσωπικό παραλαμβάνει τις αποδείξεις πληρωμής και συγκεντρώνει το απαραίτητο υλικό μέσω του οποίου θα κατατεθούν μαζικά εξώδικα στη ΔΕΗ προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του ηλεκτρικού. Παράλληλα, οργανώνονται ομάδες εθελοντών που θα επανασυνδέουν το ρεύμα, ακόμη και παράνομα.

Στο πλευρό του Δήμου Νέας Ιωνίας συνασπίστηκαν ακόμη δύο δήμοι, οι δήμαρχοι των οποίων εξελέγησαν κυρίως με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο Π. Φιλίππου (Σαρωνικός) και ο Χρ. Κορτζίδης (Ελληνικό-Αργυρούπολη), που αποφάσισαν και έστειλαν επιστολή ζητώντας ανάλογες πρωτοβουλίες από την Κεντρική Ενωση Δήμων (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Από προχθές προστέθηκε στο κύμα και ο Δήμος Περιστερίου, ένας από τους μεγαλύτερους της Αττικής και ολόκληρης της Ελλάδας.
http://antistasiakanea.blogspot.com

Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ "MONEY WEEK"

Ανατρεπτικό άρθρο αναφορικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας έχει κάνει πάταγο στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας είναι αυτή τη στιγμή η ισχυρότερη χώρα του κόσμου...«Μήπως η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου;» αναρωτιέται στο...
MoneyWeek η Μέριν Σόμερσετ Βεμπ δίνοντας μια διαφορετική οπτική από αυτή που είχαμε συνηθίσει. «Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη. Όλος ο κόσμος υποθέτει ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη και παρακολουθεί με ενδιαφέρον συνήθως τι είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία αντί να προσέξει τι είναι διατεθειμένη η Ελλάδα να δεχθεί». Η βασική υπόθεση σύμφωνα με τη Σόμερσετ Βεμπ, ήταν ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη. «Η στάση της Ελλάδας όμως έδειξε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα», ισχυρίζεται. «Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τα μέτρα και αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, αυτό θα είναι game over για το ευρώ, την Ευρώπη και την εξαγωγική πολιτική της Γερμανίας». «Είναι καιρός για όλους να αρχίσουν να είναι πιο ευγενικοί με την Ελλάδα. Πρόσφατα ένα μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού της Άγκελα Μέρκελ δήλωσε οργισμένος με την απόφαση για δημοψήφισμα, λέγοντας πως οι άλλες χώρες κάνουν θυσίες για να πληρώσουν τις δεκαετίες ελληνικής κακοδιαχείρισης. Κατά τη γνώμη μου αν δεν προετοιμαστούν κατάλληλα θα πρέπει να κάνουν και άλλες», προσέθεσε δηκτικά. Το άρθρο προκάλεσε τόσο μεγάλη εντύπωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ο αρχισυντάκτης του CNBC Τζόν Κάρνεϊ, εκτός του ότι το αναπαρήγαγε, προσέθεσε πως δεν πρέπει να ακούμε τις Κασσάνδρες και τα σενάρια τρόμου για το χρέος της Ελλάδας. «Η Ελλάδα δε θα παραμείνει εκτός αγορών σε περίπτωση αναδιάρθρωσης για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ήδη εκτός αγορών. Αλλά μετά από μια αναδιάρθρωση η Ελλάδα θα έχει έναν από τους πλέον υγιείς ισολογισμούς στην Ευρώπη. Το μόνο που θα κάνει είναι να βελτιώσει τη θέση της. Σαφώς κάποιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί δεν θα θέλουν να δανείσουν μια χώρα που πτώχευσε πρόσφατα. Υπάρχουν όμως τόσοι άλλοι που θα δάνειζαν μια χώρα με καθαρό ισολογισμό, ακριβώς γιατί η περίπτωση νέας χρεοκοπίας είναι απίθανη στο κοντινό μέλλον». «Η εκδίκηση άλλωστε, δεν είναι οικονομική στρατηγική», καταλήγει με νόημα ο Κάρνεϊ.

exofitsio.blogspot.com

Αύριο Γιωργάκη να έρθεις με τη μαμά σου! (ygeianet)

Σα δε ντρέπεστε ξετσίπωτοι


Επειδή η ιστορία γράφει και δεν ξεχνά, ας δούμε τι έλεγαν και πως συμπεριφέρονταν όλοι αυτοί που χθες το βράδυ έδωσαν την ψήφο τους στον κ. Παπανδρέου.

Η Λούκα Κατσέλη καταψήφισε το άρθρο 37 για τις συμβάσεις εργασίας καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά παραδίδει το εργατικό κίνημα και τις κατακτήσεις δεκαετιών στα χέρια των ξένων. Ψήφισε χθες και ανταμείφτηκε με επιστροφή στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Εδώ βέβαια πρέπει να ρωτήσουμε το εξής: Αφού η κ. Κατσέλη είχε τεθεί εκτός Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, γιατί πήγε και μίλησε και γιατί ψήφισε; Μήπως γιατί ήταν απαραίτητη η ψήφος της;
Η Ευα Καϊλή ή… καλτσοδέτα κατά τους συντρόφους της. Τι δεν είπε για την κυβέρνηση αλλά ξαφνικά καλύφθηκε από τον κ. Παπανδρέου και τον ψήφισε. Όλη η χώρα και η Ευρώπη στηριζόταν στην κ. Καϊλή η οποία πήρε τα δικά της 15 λεπτά δημοσιότητας και λούφαξε.
Ο κ. Λιτζέρης, ζήτησε πολλές φορές από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί θεωρώντας λίγο πολύ ανίκανο. Τι έκανε χθες; Σήκωσε το χέρι του και νομιμοποίησε τον ανεκδιήγητο.
Ο Α. Λοβέρδος, μεγάλος κωλοτούμπας. Στο υπουργικό ήταν ο μόνος που είχε τα κότσια να πει στον Παπανδρέου να φύγει και χθες έλεγε ότι δε μετέχει σε διαδικασίες που ουσιαστικά δεν έχουν μέσα τη λέξη παραίτηση του πρωθυπουργού. Καλύφθηκε κι αυτός πίσω από τις αοριστίες του κ. Παπανδρέου αλλά έκανε την πάπια για την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Αλλά τι να πεις, θέλει κι αυτός μερίδιο στην εξουσία.
Η Βάσω Παπανδρέου. Της είπαν όλοι μπράβο που επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντάς του ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Με τα χθεσινά ο κ. Παπανδρέου μπήκε και στον τόπο και στο χρόνο; Προφανώς γι αυτό η κ. Παπανδρέου που πρόσφατα είχε πει ότι ψηφίζει τελευταία φορά, σήκωσε το χέρι της και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης.
Η Αννα Διαμαντοπούλου δεν ήταν αυτή που είπε στην Κ.Ο. εμφανώς οργισμένη ότι τους δούλεψε ο κ. Παπανδρέου και δεν προχωρά σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας; Τώρα που πάει σε συζητήσεις χωρίς τη ΝΔ, επομένως σε ψευδεπίγραφη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, τι έχει να πει η κ. Διαμαντοπούλου;
Ο Ντ. Βρεττός που υπέγραψε με άλλους βουλευτές της ΝΔ κείμενο που ουσιαστικά ζητούσε συνεργασία των δύο κομμάτων για να σωθεί η χώρα, γιατί σήκωσε το χέρι του χθες;
Η Ελ. Παναρίτη έχει καλυφθεί με τα όσα έγιναν χθες; Οικονομολόγος η ίδια γνωρίζει σε τι περιπέτειες μπήκε η χώρα;
Ο κ. Οδ. Βουδούρης που είπε ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση και τον κ. Παπανδρέου αλλά ψηφίζει για… τη φουκαριάρα τη μάνα του, γιατί δεν είχε την τόλμη να κάνει κάτι για την πατρίδα;
Σ’ όλους αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι Καρτάλης, Κεφαλίδου, Αμοιρίδης, Καρύδης αλλά και τόσοι άλλοι που έκαναν γεύματα και δείπνα και «έτρωγαν » τον κ. Παπανδρέου.
Πώς λοιπόν να εμπιστευτείς κανείς ανθρώπους της κωλοτούμπας; Αυτοί οι άνθρωποι θα σώσουν τη χώρα από την καταστροφή;
Αιδώς Αργείοι.

Τα Φιλαράκια


Επειδή αυτές τις μέρες οι σχέσεις μίσους και αγάπης δίνουν και παίρνουν, ας δούμε το ζήτημα όπως είναι στην ουσία του…
Περιγραφή σειράς: Τα κεντρικά πρόσωπα είναι έξι μεσήλικες -και βάλε-, που διάφορες περιστάσεις τους έφεραν κοντά να κάνουν πολύ στενή παρέα και να γίνουν “Τα Φιλαράκια”. Η καθημερινότητα, τα προβλήματα, οι σχέσεις τους, τους φέρνουν πότε πιο κοντά και πότε τους χωρίζουν αλλά πάντα η φιλία τους παραμένει το σταθερό τους σημείο. Ο Tόνυ με την Ντόρα μετά από κάποια προβλήματα έπαψαν να συγκατοικούν. Ο Tζέφρυ αφού έδιωξε τους παλιούς συγκατοίκους του και είχε χώρο στο σπίτι αποφάσισε να μείνει με τον Τζόρτζ, που παλιά συγκατοικούσε κι αυτός με τον Τόνυ και την Ντόρα. Ο Τζέφρυ ζήτησε κάποια στιγμή και από τον Τόνυ να συγκατοικήσουν αλλά δεν τα βρήκαν γιατί ο Τόνυ ήθελε το συμβόλαιο του σπιτιού να είναι στο όνομα του. Αλλά τελικά ο Τζέφρυ το έβαλε στο όνομα του φίλου του, του Μπένι.  Η Άνγκελα είναι στην ίδια λέσχη με τον Τόνυ, αλλά αυτός της κάνει νάζια γιατί νιώθει ότι δίνει περισσότερη σημασία στον Τζέφρυ. Ο Τζέφρυ  είναι πρόεδρος μιας άλλης λέσχης αλλά τα πάει πολύ καλά με την Άνγκελα και την Κριστίν που είναι κι αυτές αγαπημένες φίλες, αν και μένουν λίγο πιο μακρυά. Κι αυτές ανήκουν “στα φιλαράκια” αφού όλοι μαζί σχεδιάζουν την ζωή τους και κυρίως τις ζωές των άλλων. Μπορεί τα φιλαράκια να φαίνεται σαν να έχουν που και που κάποιες εντάσεις μεταξύ τους, αλλά στην πραγματικότητα τους ενώνει η κοινή τους προσπάθεια να τα καταφέρουν σε μια δύσκολη στιγμή για όλους. Τους ενώνει ο κοινός σκοπός για τον οποίο ο ένας στηρίζει τελικά πάντα τον άλλο. Οι ρόλοι εναλλάσσονται όπως πάντα στις φιλίες. Πότε ο ένας φαίνεται να έχει το πάνω χέρι, πότε ο άλλος για να μην τον στεναχωρήσει υποχωρεί ή του κάνει τον δύσκολο, αλλά όλα καταλήγουν σε μια υπέροχη σχέση με βασικό στόχο να γαμήσουν τις ζωές των άλλων. Αυτών που μένουν από κάτω.
Η σειρά είναι ευρωπαϊκής παραγωγής και προβάλλεται σε όλα τα κανάλια, όλες τις ώρες, εκτός αν σου κόψουν το ρεύμα.

Πρωτοσέλιδα ...

                

Και το κυνικότερο 





Μερικά συμπεράσματα από τις τελευταίες 96 ώρες


-  Οι άνθρωποι που έχουν τηλεόραση στο σπίτι τους και παρ όλα αυτά μιλανε και γράφουν με ειρμό και ηρεμία, αξίζουν το θαυμασμό μας. Πραγματικά δεν ξέρω πώς το κάνουν.

- Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα στην ιστορία, που ο πολιτικός ηγέτης της, ανακοίνωσε δημοψήφισμα, την επομένη του αλλάξανε πολιτικοί ηγέτες άλλων χωρών το ερώτημα, ανακοίνωσε την ημερομηνία και τη μεθεπόμενη το πήρε πίσω με τη δικαιολογία “λέμε και καμια μαλακία να περνάει η ώρα”.

- Ευτυχώς που αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι ένας διακεκριμένος Συνταγματολόγος γιατί στην προηγούμενη δικτατορία είχαμε κάτι αμόρφωτα ζώα. Όπως πολύ σωστά επισήμανε, δεν γίνεται να κάνουμε εκλογές αν δεν είμαστε από πριν βέβαιοι για το αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με την ψήφο εμπιστοσύνης που μπορείς να τη δώσεις εν λευκώ για να πάει κάποιος να φτιάξει κυβέρνηση, άγνωστο με ποιούς. Για να παραφράσω και λίγο: “όταν οι εκλογές μπορέσουν να αλλάξουν τον κόσμο, θα γίνουν παράνομες”. Μέχρι τότε, μπορείτε να πιστεύετε οτι έχετε συμμετοχή στις αποφάσεις κάθε 4 χρόνια.

- Στα πλαίσια αυτά, σκέφτηκα ενα νέο σύστημα διακυβέρνησης που θα το ονομάσω βουλευτική δημοκρατία. Μαζεύονται οι βουλευτές και ψηφίζουν κάθε 4 χρόνια μεταξύ τους, να βγάλουν έναν που θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να φτιάξει κυβέρνηση. Τάζει αυτός μερικά υπουργεία για να τον στηρίξουν και έτοιμος. Λιγότερο δαπανηρό από το να ψηφίζει ο κόσμος και δε ρισκάρεις και το αποτέλεσμα.

- Στα πλαίσια της μείωσης των περιττών εξόδων, οι βουλευτές θα ορίζονται από το Μπόμπολα, τον Αλαφούζο, το Λαμπρακιστάν και τα λοιπά εκδοτικά συμφέροντα. Και τώρα το ίδιο γίνεται, απλά μεσολαβεί η προεκλογική περίοδος και αναγκάζονται να ξοδέψουν τόσα χρήματα για να τους ψηφίσει ο κυρίαρχος λαός.

- Μας τσακίζουν με το πολυνομοσχέδιο για να βγάλουν 5 δισ. Τόσα θα γλιτώσουμε και με τη δανειακή σύμβαση από τους τόκους του χρόνου. Άρα με τη δανειακή σύμβαση γλίτώνουμε ένα νέο πολυνομοσχέδιο. Αλλά η δανειακή σύμβαση θα συνοδεύεται απο ένα πολυνομοσχέδιο με δύσκολα μέτρα.

- 60 δισ. θα δωθούν στις τράπεζες το Φεβρουάριο σύμφωνα με τη σύμβαση (30 απ ευθείας και 30 μέσω PSI). Όσο 12 πολυνομοσχέδια.

- Τα ασφαλιστικά ταμεία θα γίνουν δυνατότερα από ποτέ, χάνοντας το 50% των αποθεματικών τους. Ναι, τα ίδια ασφαλιστικά ταμεία που δεν θα χαν να δώσουν συντάξεις αν δεν είχαμε πάρει την έκτη δόση μέχρι τις 15 Οκτώβρη. Ή μάλλον Νοέμβρη. Ίσως και το Δεκέμβρη. Τελος πάντων, από μέρα σε μέρα.

- Σύμφωνα με το Βενιζέλο, όντως δεν υπάρχει νομική διαδικασία εξόδου από την Ευρωζώνη αν δεν φύγουμε οικειοθελώς, αλλά υπάρχει χρηματοοικονομική. Στην πράξη αυτό σημαίνει οτι μπορεί η ΕΚΤ να παραγγείλει μια σφραγίδα που να γράφει “δραχμή” και να την πατάει πάνω από τα ευρώ που θα μας στέλνει.

- Έχουμε λαϊκή κυριαρχία.

Και μια ερώτηση:
Είδε κανείς σας τον Πάγκαλο τις τελευταίες μέρες; Ανησυχώ.
http://clopy.wordpress.com