Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Αδιόριστοι γιατροί καταγγέλλουν όργιο ρουσφετιών στο Θριάσιο Νοσοκομείο(Υgeianet)


Συνάδελφοι που αναμένουν χρόνια να ολοκληρωθούν οι κρίσεις και να διοριστούν στο ΕΣΥ καταγγέλλουν  στοYgeianet τη Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κ. Παπανικολάου Χ, η οποία αξιοποιεί την εγκύκλιο του Υπουργείου γιααναστολή κρίσεων γιατρών προκειμένου να προβεί σε ανάκληση των προκηρύξεων με στόχο:
α. την κατάργηση συγκεκριμένων θέσεων
β. την ικανοποίηση ρουσφετιών με παράνομες μεταθέσεις στις δημιουργούμενες κενές θέσεις
γ. την επαναπροκήρυξη των θέσεων προς βόλεμα ημετέρων
(Κλικ εδώ για να ανακτήσετε το έγγραφο της κ. Παπανικολάου)
Τα ανωτέρω πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Διοικητή του Θριάσιου Νοσοκομείου και ερήμην του ΔΣ του Νοσοκομείου που αποφάσισε τα αντίθετα. Μάλιστα καταγγέλλεται πως προχώρησαν σε ανάκληση θέσεων που βρίσκονται ήδη στους εισηγητές και με δική τους ευθύνη για χρόνια δεν προχωρούσαν οι κρίσεις επειδή στους υποψήφιους δεν υπήρχε «δικός τους» γιατρός.
Χαρακτηριστικά θέση ορθοπεδικού της οποίας εκκρεμούσε η κρίση πάνω από δύο χρόνια (με περισσότερους από 20 υποψήφιους)  δεν κρινόταν, ενώ μεταγενέστερη προκήρυξη ορθοπεδικού έχει ήδη κριθεί από μηνών.  Η προκήρυξη αυτή ήδη ανακλήθηκε και μέσα σε χρόνο ρεκόρ μικρότερο της εβδομάδας καλύφθηκε με μετάθεση ορθοπεδικού αποσπασμένου από Λευκάδα στο Θριάσιο για να γίνει χρήση του επαίσχυντου νόμου του Λοβέρδου που νομιμοποιεί τα προσωπικά ρουσφέτια. Συγκεκριμένα, οι ευρισκόμενοι σε απόσπαση γιατροί κατά την ψήφιση του νόμου για τις μεταμοσχεύσεις - και μόνο αυτοί - και μόνο με υπογραφή του υπουργού - μονιμοποιούνται σε κενές οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου όπου είναι αποσπασμένοι.
Ο φωτογραφικός αυτός νόμος που πέρασε λάθρα μη λαμβάνοντας υπόψη τους νόμους για τις μεταθέσεις γιατρών, δεν μπορούσε στην προκείμενη περίπτωση να εφαρμοσθεί για το σύζυγο της ευνοούμενης και γι'' αυτό επιστρατεύθηκαν η κ. Παπανικολάου και ο Διοικητής του Θριασίου προκειμένου να καταργήσουν προκηρύξεις, ώστε να δημιουργηθούν κενές θέσεις και να τύχει εφαρμογής ο ανωτέρω νόμος. Έγραψαν έτσι στα παλιά τους τα παπούτσια τους δεκάδες υποψήφιους.
Παρόμοια έπραξαν και για θέση ουρολόγου και έπεται συνέχεια.

Τέλος όλα τα υλικά από τα νοσοκομεία!


Διακόπτεται όπως φαίνεται η προμήθεια όλων των υλικών στα δημόσια νοσοκομεία καθώς οι σύνδεσμοι των προμηθευτριών εταιρειών με επιστολή τους στον Υπουργό Υγείας δηλώνουν αδυναμία παράδοσης των προϊόντων τους εξαιτίας των υπέρογκων χρεών των νοσοκομείων.
Σε πρωτοφανείς δυσκολίες φαίνεται ότι θα μπουν το επόμενο
διάστημα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς για πρώτη φορά όλοι οι σύνδεσμοι των προμηθευτών με μια κοινή τους επιστολή δηλώνουν ουσιαστικά ότι προχωρούν σε εμπάργκο στο ΕΣΥ αφού δεν θα δίνουν με πίστωση τα υλικά τους.
Οι εταιρείες επισημαίνουν στην επιστολή τους ότι δεν έχουν αποπληρωθεί για όλα τα προϊόντα που έχουν παραδώσει το 2010 αλλά και τους μήνες του 2011 ενώ και οι εισπράξεις τους θα είναι μειωμένες για τα έτη 2007 έως 2009 καθώς έχουν παραλάβει ομόλογα τα οποία θα υποστούν "κούρεμα".
Αξιοσημείωτο είναι ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μαζικό διασωματειακό εμπάργκο από τους προμηθευτές σε μια περίοδο μάλιστα που και δυνατότητα ρευστότητας δεν υπάρχει και τα νοσοκομεία βρίσκονται σχεδόν υπό κατάρρευση.
http://stithoskopio.blogspot.com

IMF Statistics χρωσταμε στους εξωγηινους !!!!!!




Φαντάζομαι, ότι θα έχετε παρατηρήσει τελευταία μια επανεκκίνηση της NASAκαι των διαστημικών της προγραμμάτων. Φαντάζομαι επίσης ότι θα φαντάζεστε ότι αυτό θα έχει να κάνει με κάποιο είδος κεϋνσιανής πολιτικής για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος ανεργίας. Μπορεί να είναι και έτσι, αλλά επιτρέψτε μου να έχω διαφορετική γνώμη. Και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί.


Προ καιρού ο P. Κrugman, σχολιάζοντας την υστερική ευρωπαϊκή εμμονή περί εφαρμογής μέτρων αυστηρής λιτότητας στην Ευρωζώνη, με το σκεπτικό ότι τόσο οι ελλειμματικές, όσο και οι πλεονασματικές χώρες θα πρέπει εφ εξής να αποκτούν πλεονάσματα και μόνο πλεονάσματα, αναρωτήθηκε αν και εφ’ όσον η τάση αυτή γενικευτεί, που όπως φαίνεται όντως γενικεύεται σε όλον τον πλανήτη, για το ποιος θα έχει απομείνει τότε ελλειμματικός για να απορροφήσει το πλανητικό πλεόνασμα. Η φυσική απάντηση ήταν βεβαίως «ο Άρης!». Κάτι θα ήξερε ο Krugman, αλλά ήθελε και κάτι ακόμα για να γίνει πιστευτός.

Σήμερα ένα άλλο κλου ήρθε και από τον Economist. Μελετώντας κάποιος αρθρογράφος του την τελευταία έκθεση για το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι (World Outlook), του ΔΝΤ, ανακάλυψε ότι το τελευταίο, από το 2005 και μετά έβγαζε το καθαρό ισοζύγιο πληρωμών του πλανήτη (current account balance) θετικό και μάλιστα με πλεόνασμα ίσο με 300 δις για το 2010 και με προοπτική αυτό να ανεβεί στα 800 δις για το 2014. Αν υποθέσουμε ότι ο πλανήτης μας είναι ένα κλειστό σύστημα, όπου οι κάθε είδους συναλλαγές γίνονται εντός αυτού, τότε η παραπάνω ποσότητα θα έπρεπε να ήταν ίση με μηδέν. Το ότι δεν είναι, αλλά τουναντίον συνεχίζει να αυξάνει μπορεί να σημαίνει δυο μόνο πράγματα.
  • Είτε η στατιστική του ΔΝΤ είναι λανθασμένη, πράγμα που είναι αδύνατο και αδιανόητο,
  • είτε, ο πλανήτης έχει αρχίσει ένα κρυφό πάρε δώσε με τα μικρά, πράσινα, και υψηλής αναπαραγωγικής ικανότητας ανθρωπάκια.

Ο Λιακό τώρα δικαιώνεται!

Επιλογή προϊσταμένων από το ΑΣΕΠ με γραπτή εξέταση

ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την απόλυτη διαφάνεια και το αδιάβλητο στη διαδικασία, εξασφαλίζει η Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, για την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων από το ΑΣΕΠ με γραπτή εξέταση.
Η Υπουργική Απόφαση εκδίδεται σε εφαρμογή του Ν3839/2010 (άρθρο 58 του Υπαλληλικού Κώδικα), υιοθετώντας πλήρως την εισήγηση του Προέδρου του ΑΣΕΠ, η οποία έγινε αποδεκτή με την 9/2011 απόφαση της Μείζονος Ολομέλειας του ΑΣΕΠ.
Συγκεκριμένα η Υπουργική Απόφαση ορίζει:

«Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α. Των παρ. 1.γ.(5), 2.γ.(5) και 3.γ.(4) του άρθρου 85 του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (Υ.Κ.) που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3839/2010 (ΦΕΚ 51 Α΄) σε συνδυασμό με αυτές της παρ. 4 του άρθρου 46 του ν. 3979/2011 (138 Α΄) και συμπληρώθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 68 του ν. 4002/2011 (180 Α΄).
β. Της υπ’ αριθμ. 42948/11.12.2003 (1854 Β΄) απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης «Πλήρωση θέσεων του Δημόσιου Τομέα».
2. Την από 29 Σεπτεμβρίου 2011 εισήγηση του Προέδρου του Α.Σ.Ε.Π. η οποία έγινε δεκτή με την 9/2011 απόφαση της Μείζονος Ολομέλειας του Α.Σ.Ε.Π.
3. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Εγκρίνουμε την εισήγηση του Προέδρου του Α.Σ.Ε.Π. που έχει ως εξής:

«ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Άρθρο 1
Προκήρυξη γραπτής εξέτασης

1. Το Α.Σ.Ε.Π. προκηρύσσει και διενεργεί ανά τριετία μία (1) τουλάχιστον γραπτή εξέταση για την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις των υποπεριπτώσεων (5), (5) και (4) της περίπτωσης γ’ των παραγράφων 1.γ.(5), 2.γ.(5) και 3.γ.(4) του άρθρου 85 του Υπαλληλικού Κώδικα.

2. Η γραπτή εξέταση προκηρύσσεται ύστερα από αίτημα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

3. Η προκήρυξη της γραπτής εξέτασης μπορεί να γίνεται:
α. ενιαία για όλες τις θέσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 84 του Υπαλληλικού Κώδικα,
β. ανά ομαδοποιημένες κατηγορίες θέσεων προϊσταμένων ή
γ. ανά κατηγορία θέσεων προϊσταμένων

4. Η προκήρυξη περιλαμβάνει:
α. Τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για τη συμμετοχή των υποψηφίων στη διενέργεια της γραπτής εξέτασης.
β. Την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων, τον τρόπο υποβολής αυτών και την υπηρεσία στην οποία υποβάλλονται.
γ. Τα τυχόν απαιτούμενα για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων δικαιολογητικά.
δ. Το αντικείμενο της εξέτασης, για τη διακρίβωση των γνώσεων των υποψηφίων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 46 του ν. 3979/2011.
ε. Τον τρόπο εξέτασης.
στ. Τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών δοκιμίων.
ζ. Τη διαδικασία κατάρτισης και δημοσίευσης του πίνακα βαθμολογίας.
η. Κάθε άλλο στοιχείο ή πληροφορία που διευκολύνει όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη γραπτή εξέταση.

Άρθρο 2
Διαδικασία γραπτής εξέτασης

Για τα θέματα που αφορούν τη διαδικασία της γραπτής εξέτασης και ειδικότερα τη δημοσίευση της προκήρυξης, τις αιτήσεις των υποψηφίων, το χρόνο διεξαγωγής της γραπτής εξέτασης, τη συγκροτούμενη προς τούτο Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού, τους πίνακες υποψηφίων, τα εξεταστικά κέντρα, την εποπτεία του διαγωνισμού, τα τετράδια εξέτασης - απαντητικά φύλλα, την περίπτωση αναβολής της γραπτής εξέτασης, το πρόγραμμα της γραπτής εξέτασης, την κατανομή υποψηφίων στις αίθουσες, την εποπτεία αιθουσών και τον έλεγχο ταυτοτήτων, τις υποχρεώσεις των υποψηφίων κατά τη διεξαγωγή της γραπτής εξέτασης, τον προσδιορισμό των θεμάτων, τη διενέργεια της γραπτής εξέτασης, τα πρακτικά περατώσεως της διαδικασίας, τη βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων και την εξέταση ατόμων με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων, εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των Κεφαλαίων Α΄, Β΄ και Γ΄ της υπ΄ αριθ. 42948/11.12.2003 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για την πλήρωση θέσεων του δημόσιου τομέα με γραπτό διαγωνισμό.

Άρθρο 3
Κατάρτιση, κύρωση και δημοσίευση πίνακα βαθμολογίας

1. Μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας και τη βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων των υποψηφίων η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού καταρτίζει αλφαβητικό πίνακα βαθμολογίας αναγράφοντας παραπλεύρως του ονόματος κάθε υποψηφίου το βαθμό που συγκέντρωσε στη γραπτή εξέταση.
2. Το Α.Σ.Ε.Π. μετά το πέρας της διαδικασίας δημοσιοποιεί όλες τις ερωτήσεις της γραπτής εξέτασης με τις αντίστοιχες ορθές απαντήσεις καθώς και στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή και την επίδοση των υποψηφίων.
3. Επανεξέταση ή νέα βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων δεν επιτρέπεται.
4. Το Α.Σ.Ε.Π., αν διαπιστώσει παράβαση νόμου ή κανονισμού ή διατάξεων της παρούσας, αποφασίζει την επανάληψη της διαγωνιστικής διαδικασίας ολικώς ή εν μέρει μεταξύ των ίδιων υποψηφίων. Για παραλείψεις ή πλημμέλειες που αφορούν τη σύνταξη του πίνακα βαθμολογίας και επιδέχονται συμπλήρωση ή διόρθωση, μπορεί να αναθέτει στην Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού την αναγκαία συμπλήρωση ή διόρθωση του πίνακα αυτού.
5. Ο πίνακας βαθμολογίας κυρώνεται από το Α.Σ.Ε.Π. και αποστέλλεται στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Παράλληλα αποστέλλεται στο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.) του άρθρου 157 του Υ.Κ., όπου και τηρείται σε ειδικό προς τούτο αρχείο. Επίσης, καταχωρίζεται στο διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. όπου οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στο διαγωνισμό δύνανται να λάβουν γνώση της ατομικής τους μόνο βαθμολογίας. Το Α.Σ.Ε.Π. αποστέλλει για δημοσίευση στον τύπο ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιείται η σχετική καταχώριση».

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

19 κλήσεις για εφεδρεία στο “Παπανικολάου”


DSCN2897.jpg
Από τον ΟΣΕ στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” κι από κει στην απόλυση. Ο “αδύναμος κρίκος” του διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου “Παπανικολάου”, όλοι όσοι έχουν μεταταχθεί εκεί από τον ΟΣΕ, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της εφεδρείας. Κατά την κατάληψη της διοίκησης του νοσοκομείου σήμερα το πρωί από εργαζόμενους αποκαλύφθηκε έγγραφο του διοικητικού διευθυντή προς συνολικά δεκαεννέα εργαζόμενους με το οποίο τους καλεί να υποβάλλουν άμεσα τα χαρτιά τους που να αποδεικνύουν τη συντάξιμη προϋπηρεσία τους, ώστε όσοι έχουν χρόνο εργασίας 33 ετών να τεθούν στο καθεστώς της εφεδρείας με μείωση κατά 40% των αποδοχών τους.
Πρόκειται για το σύνολο του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που έχει μεταταχθεί τον τελευταίο χρόνο στο “Παπανικολάου” από τον ΟΣΕ. Η λίστα περιλαμβάνει οκτώ εργαζόμενους στην τεχνική υπηρεσία, τέσσερις στο οικονομικό, δύο στο γραφείο κίνησης ασθενών, ισάριθμους στο γραφείο εποπτείας κι άλλους τόσους στη γραμματεία καθώς κι έναν στο τμήμα διατροφής. Οι εργαζόμενου μετατάχθηκαν στο νοσοκομείο με βάση ΦΕΚ που προέβλεπε “συνιστώμενη οργανική θέση με ταυτόχρονη δέσμευση κενής οργανικής θέσης”. Σε μια προσπάθεια εκβιασμού των υπό απόλυση εργαζομένων, στο έγγραφο του διοικητικού διευθυντή του “Παπανικολάου” επισημαίνεται ότι αν δεν δηλωθεί συντάξιμη προϋπηρεσία “δεν θα προσμετρηθεί στον υπολογισμό του συντάξιμου χρόνου”.
Αρχή με δύο
Η λίστα με τους δεκαεννιά γνωστοποιήθηκε όταν δεκάδες εργαζόμενοι με πανό απέκλεισαν τα γραφεία της διοίκησης του νοσοκομείου σε ένδειξη αλληλεγγύης στους δύο πρώτους υπό απόλυση συναδέλφους τους. Στο χώρο εμφανίστηκε ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Μ. Σταυρακάκης στον οποίο οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να του επιτραπεί η είσοδος στο γραφείο του και τον κάλεσαν να δηλώσει δημόσια ότι αρνείται να συμπράξει σε αθλιότητες απέναντι σε εργαζόμενους. Εκεί καταγγέλθηκε ότι καλλιεργείται κλίμα εκφοβισμού από προϊσταμένους κλινικών και τμημάτων με “φασιστικές απειλές απόλυσης” κυρίως προς εργαζόμενους υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Επισημάνθηκε επίσης ότι το νοσοκομείο λειτουργεί με βασικές ελλείψεις προσωπικού κι ότι γίνονται κινήσεις επέκτασης του καθεστώτος των εργολαβιών ακόμη και σε νευραλγικά τμήματα του νοσοκομείου, όπως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών! Οι εργαζόμενοι έδωσαν νέο ραντεβού για κατάληψη της πύλης του νοσοκομείου την επόμενη εβδομάδα, με βάση τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν χθες.

Βγάζουν στο σφυρί όποια δημόσια περιουσία έχει απομείνει!


Ξεπουλούν τα πάντα! Οσα με ιδρώτα έχει δημιουργήσει εδώ και δεκαετίες ο ελληνικός λαός λεηλατούνται από ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες (τι μίζες έχουν να πέσουν στους «αρμόδιους» δεν λέγεται!!). Αυτό που λένε για «αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» δεν είναι παρά ένα ατέλειωτο πλιάτσικο και ήδη φτιάχτηκαν οι πρώτες «συμμαχίες» ντόπιων και ξένων καπιταλιστικών Ομίλων για να λεηλατήσουν –με τις ευλογίες του μαύρου μετώπου που στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμα- τον κρατικό πλούτο. (Θα γράψουμε ποιο αναλυτικά σε επόμενη ανάρτησή μας)

Για να δώσουμε την εικόνα για το τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί ας αντιγράψουμε απ’ την εφημερίδα της Κυβέρνησης (4 Νοέμβρη 2011) όλα όσα θα ξεπουληθούν:

 1. Μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» (Ταμείο):
Α. Κατά πλήρη κυριότητα, οι ακόλουθες κινητές αξίες εταιρειών, μαζί με τα σχετικά δικαιώματα ψήφου, οι οποίες ανήκουν στην κυριότητα του Δημοσίου και περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 − 2015(Ν. 3985/2011, ΦΕΚ Α΄ 151):

α) 3.306.202 μετοχές της εταιρείας ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,619% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

β) 11.793.750 μετοχές της εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,234% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

γ) 14.953.429 μετοχές της εταιρείας ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,308% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

δ) 5.775.000 μετοχές της εταιρείας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 23,1 % επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

ε) 2.348.640 μετοχές της εταιρείας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 23,3% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

στ) 29.074.500 μετοχές της εταιρείας ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 27,3% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

ζ) 14.520.000 μετοχές της εταιρείας ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 40% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

Β. Τα ακόλουθα περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών:

α) Κρατικά Αεροδρόμια: Το προβλεπόμενο στην περίπτωση (γ) της παραγράφου 8 του άρθρου 22 του
ν. 3913/2011 (ΦΕΚ Α΄ 18) δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους,

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ


Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, χαιρετίζει τον αγώνα των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Η απάντηση των εργατών στους εκβιαστικούς της εργοδοσίας και η ηρωική στάση τους αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.

Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας που πλούτισε τόσα χρόνια από τη δουλειά των  εργατών, τώρα τρομοκρατεί, απολύει, επιχειρεί να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις προκειμένου να διαφυλάξει τα κέρδη της. Γιατο σκοπό αυτό αξιοποιεί τις πολιτικές των μνημονίων, του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας που στοχεύουν στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να απαντήσουμε με συλλογικούς συντονισμένους, ταξικούς αγώνες απέναντι στην αντιλαϊκή καταιγίδα. Να ξεπεράσουμε τον υποταγμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό.Να προτάξουμε την εργατική απάντηση της ανυπακοής, της αντίστασης και της ανατροπής!Να διαλέξουμε το δρόμο του αγώνα, τη μετωπική ρήξη με τον εκβιασμό των ελλειμμάτων και του χρέους από τους τραπεζίτες, τις κυβερνήσεις, το ελληνικό και ευρωπαϊκό κεφάλαιο.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς να οργανώσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους για την ενίσχυση του αγώνα των απεργών εργατών. 

Να ανακληθούν άμεσαόλες οι απολύσεις! Να μην περάσουν τα αντεργατικάσχέδια της εργοδοσίας
 

Να πάρουμε πίσω τον κλεμμένο πλούτο μας. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων. 

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 
ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ- ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ 

ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΦΟΒΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ